Ostali sportovi

Biciklisti u Švicarskoj

Maja Giljanović • srijeda, 23.09.2009.
Biciklisti u Švicarskoj
Foto: Sandro Donda

Izbornik hrvatske biciklističke reprezentacije Eugen Pleško je objavio putnike na Svjetsko prvenstvo u Švicarskoj koje se od srijede do nedjelje održava u Mendrisiju.

Od srijede do nedjelje u Mendrisiju se održava 76. Svjetsko prvenstvo biciklizmu. Boje hrvatske reprezentacije brane Maja Marukić (BK Tuškanac), Marina Boduljak (BK Loborika) i Viena Balen (BK Rijeka) - prvi je ovo put da hrvatske biciklistice nastupaju u konkurenciji seniorki - Vladimir Miholjević, Hrvoje Miholjević i Matija Kvasina s tim da su u Švicarskoj i Tomislav Dančulović i Radoslav Rogina u statusu rezervi.

U srijedu su na rasporedu 33 km dugačak kronometar biciklista u kategoriji do 23 godine i 27 km kronometar biciklistica, 50 km dugačak je kronometar biciklista u elitnoj skupini koji se vozi u četvrtak, a naši nastupaju tek posljednja dva dana.

Biciklistice svoju 124 km dugačku cestovnu utrku voze u 9 ujutro u subotu (u subotu je i cestovna utrka biciklista U-23 u duljini od 180 km), a kraljevska utrka seniora - izuzetno zahtjevna i selektivna dugačka 262 kilometra - na rasporedu je posljednjeg dana SP-a u nedjelju u 10.30 sati.

Hrvoje Miholjević i Kvasina članovi su pulske Loborike, stariji brat Miholjević Vladimir je iz talijanskog Liquigasa, a zbog ozljede Mendrisio je prisiljen propustiti drugi naš "pečalbar" (Fuji-Servetto) Robert Kišerlovski (hrvatski je olimpijac na Vuelti prije tri tjedna slomio ključnu kost).

Titule iz Varesea prošle godine brane Alessandro Ballan (cestovna utrka), Bert Grabsch (kronometar), Fabio Duarte (U-23 cestovna), Adriano Malori (U-23 kronometar), Nicole Cooke (cestovna) i Amber Neben (kronometar).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!