Ostali sportovi

"Mogle bismo prirediti iznenađenje"

Matej Milanović • srijeda, 23.09.2009.
"Mogle bismo prirediti iznenađenje"

Mlada hrvatska odbojkašica Jelena Alajbeg, za Sportnet.hr dala je svoje viđenje predstojećeg prvenstva Europe u odbojci. Alajbeg je govorila o očekivanjima i željama na turniru te o favoritima...

Jelena Alajbeg kao osnovni cilj hrvatske reprezentacije vidi prolazak u drugu fazu po skupinama, iako priznaje da se svi nadaju medalji.

"Cilj je proći grupu. Nije najlakša, ali vjerujem da to možemo, a kasnije dati sve od sebe pa kako bude išlo. Naznake su da bi moglo ići dobro. Mi smo u grupi A i križamo se sa grupom C u kojoj su Rusija, Bjelorusija, Bugarska i Belgija, a sa svakom od tih ekipa možemo se nositi bez problema. Samo da nas zaobiđu ozljede i sve sjedne na svoje mjesto. Mogle bi svima prirediti iznenađenje. Svi se mi potajno nadamo kojoj medalji i normalno dat ćemo sve od sebe da je se dokopamo."

Na pitanje može li dvoboj s Nizozemskom biti ključ ovog prvenstva Europe, obzirom da bi eventualna pobjeda Hrvatsku stavila u fantastičnu poziciju, Jelena Alajbeg je odgovorila kako ne smatra da će ta utakmica biti prekretnica cijelog turnira te da eventualni poraz ne bi uzdrmao nade naše reprezentacije:

"Mislim da ne. Svjesne smo da je Nizozemska jak protivnik i ujedno to je i prva utakmica. Ona je uvijek najteža. Nemamo ništa za izgubiti. Mislim da će veći pritisak biti na Nizozemskoj koja ulazi u tu utakmicu kao favorit. Mi idemo dati sve od sebe, pa ako upišemo odmah prvu pobjedu super, ako ne ostaju nam Poljska i Španjolska za prolaz dalje. S Poljskom će biti nezgodno jer igraju kod kuće, a poznato je da imaju svoje navijače koji ih uvijek prate i kad ne igraju doma. No, ne bude li igrala Skowronska to bi nam moglo pomoći."

Alajbeg je na kraju progovorila i o favoritima prvenstva. Zanimljivo je da je među svoja četiri najveća favorita ubrojila čak dvije reprezentacije iz naše skupine: "Favoriti su normalno, kao i uvijek, Italija, Nizozemska, Srbija, Poljska koja igra kod kuće. No, navodno neke igračice Poljske imaju zdravstvenih problema, vidjet ćemo. Tu su još Rusija i Turska kojoj se vratila Neslihan. U svakom slučaju bit će zanimljivo. Sve je moguće, ali za mene je Italija najveći favorit."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!