Nogomet

Jurčić: "Nitko ne ide sa 75 posto"

Vedran Attias • petak, 25.09.2009.
Jurčić: "Nitko ne ide sa 75 posto"
Foto: Davor Sajko

Dinamo uoči novog europskog ispita ide na gostovanje u Maksimir. Zaista, ne radi se o pogrešci već u subotu Lokomotiva u Maksimiru dočekuje Dinamo. Trener "gostiju" iz Maksimira, Kruno Jurčić, nada se dobroj predstavi svoje momčadi prije gostovanja u Rumunjskoj i, naravno, očekuje novu pobjedu...

Niti pola sata nije prošlo od konferencije za novinare Royja Ferenčine kada je pred sedmu silu sjeo trener Dinama Kruno Jurčić. Dinamo redovito u utakmice domaćeg prvenstva ulazi kao apsolutni favorit, a takva se situacija dodatno potencira u slučaju kada Dinamo igra s Lokomotivom; svojom drugom momčadi.

Utakmicu Jurčić najavljuje kao i svaku drugu: "Jedna od utakmica u nizu; znamo što nam je raditi - dobiti kao i inače." Viroza je pokosila Dinamovu momčad pa su tako Vrdoljak, Glavina, Kramarić, Papadopoulos i posljednji Butina nekoliko dana bili van treninga ili lakše trenirali. Također, Dinamo do kraja polusezone neće moći računati na kapetana Igora Bišćana koji će se u Berlinu podvrgnuti operaciji trbušnog zida.

Vezane vijesti

Lijepe riječi imao je Jurčić za subotnje domaćine: "Njihov trener ima sposobnost prenošenja agresivnosti na svoju momčad, a to se vidjelo i u Karlovcu gdje je kolektiv pobijedio." Naravno, bit će to specifična utakmica s obzirom na odnose klubova: "Spremamo se za momčad koja je sastavljena od dečkiju iz našeg kluba i bit će to specifična utakmica s puno osobnih motiva. Oni su osokoljeni dobrim rezultatima nakon adaptacije na prvu ligu."

Kakva je situacija s Tomislavom Butinom i hoće li on braniti protiv Lokomotive i(li) u Rumunjskoj? "Njegova forma i način rada me ne brinu. On je profesionalac, odan klubu s kojim imam sjajne odnose, a činjenica jest da nas u europskim natjecanjima treba isčupati golman. Recimo, golman Timisoare je u Amsterdamu obranio pet zicera."

Viroza i ozljede, ali i utakmica u Rumunjskoj možda će donijeti neke promjene u sastavu, posebno se nameće Ilija Sivonjić: "Sivonjić je svojim zadnjim izvedbama pokazao kako se na njega može računati u najjačim utakmicama i to je ono što mi treba: dobra igra svih igrača koji se tako nameću za prvi sastav." Dinamo bi protiv Lokomotive mogao početi kao u Rumunjskoj: "Igrači na koje računam u Rumunjskoj moraju odraditi dio utakmice protiv Lokomotive; čisto zbog automatizma."

O nekakvom popustu od strane Lokomotive Jurčić nije niti htio razgovarati: "Ne znam kako čovjek može ići 75 posto u neki duel, a ne 100. Bio sam igrač i sumnjam da postoji takav igrač pa tako ne vjerujem u štednju niti s jedne strane."

Kao trener Dinama, momčadi koja je cilj gotovo svim igračima Lokomotive, za koga bi Jurčić volio da se iskaže u međusobnom dvoboju: "Svi naši dečki koji su tamo imaju šansu vratiti se. Osobne simpatije gajim prema Vrsaljku i Antoliću i za njih bi zaista volio da se profiliraju kao pravi igrači", završio je strateg Modrih.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!