Ostali sportovi

Barač: "Cure danas na lijevoj nozi"

Ivana Strahija • petak, 25.09.2009.
Barač: "Cure danas na lijevoj nozi"

Hrvatice su otvorile Europsko prvenstvo sasvim suprotno od sjajnog, no hrvatska delegacija nije pretjerano zabrinuta. Iz Poljske se ekskluzivno za Sportnet.hr javio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač, te izbornik Miroslav Aksentijević

Iz Poljske nakon teškog poraza od Nizozemki ipak ne dolaze crne misli. Predsjednik HOS-a Zdeslav Barač nije želio komentirati igru, kazavši kako je to trenerov posao, ali je ipak rekao: "Ovo je veliko i impresivno natjecanje, mislim da su cure danas na lijevoj nozi. Već će sutra situacija biti bolja, no čeka nas i teži protivnik, domaćin Poljska."

Kad već ne možemo o igri, možemo o uvjetima: "U Poljskoj je smještaj fantastičan, sve je izvanredno. Smješteni smo u hotelu s četiri zvjezdice, hrana je izvrsna, transport bez ikakvih problema. Meni je ovo šesto europsko prvenstvo, mislim do sad najbolje organizirano."

Put do Poljske našim je odbojkašicama omogućio Hrvatski olimpijski odbor i sponzori, pošto je situacija u HOS-u iznimno nezavidna: "HOO je ispunio svoju primarnu funkciju, zbog koje i postoji – omogućio je perspektivnoj ekipi nastup na međunarodnoj razini. Mislim da smo mi svojim nastupima ove godine pokazali da spadamo u tu kategoriju", zaključio je Barač.

Nakon što je kratko porazgovarao s igračicama i pretresao utakmicu (kasnije svakako slijede detaljnije analize), izbornik Miroslav Aksentijević nam je kazao: "Utakmica otvaranja Europskog prvenstva nije dala pravu sliku hrvatske reprezentacije ili pak pokazala realnu sliku kvalitete hrvatske ženske odbojke."

Što nas je pokopalo? "Prevelika želja od koje smo izgorjeli. Treba znati da su Nizozemke već sedam godina zajedno, prošle su godine osvojile Grand Prix, ove godine bile četvrte te se bez ikakvih problema plasirale na Svjetsko prvenstvo. Bila je to odbojka na najvišoj razini, kojoj mi zbog prevelikog respekta nismo mogli parirati", obrazložio je Aksentijević i dodao kako će sutrašnja utakmica svakako biti rezultatski zanimljivija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!