Ostali sportovi

Hoće li zaigrati Michael Vick?

Mario Majdić Natrlin • subota, 26.09.2009.
Hoće li zaigrati Michael Vick?
Foto: EPA

Uz već najavljeni dvoboj neporaženih Vikingsa i 49ersa, treći tjedan NFL-a nam donosi još pregršt uzbuđenja. Provjerite zašto u Bostonu vlada panika i zašto Philadelphia Eaglesi ovog vikenda imaju svu pozornost američkih medija...

Atlanta Falconsi (2-0) su veoma dobro ušli u novu sezonu i dokazali se kao čvrsta i ozbiljna momčad. Između njih i, također neporaženih, Saintsa, će se voditi žestoki dvoboj za prvo mjesto u diviziji NFC Jug. Mladi dodavač Matt Ryan (68.3% točnih dodavanja, 449 yds, pet TD-a, presječena lopta) i dalje igra veoma zrelo, a stvari mu itekako olakšava novopridošli hvatač-bloker, Tony Gonzalez, s kojim se Ryan već povezao za dva TD dodavanja.

"On je jedan od najboljih tight endova svih vremena. Veliko je to pojačanje za nas. U raznim situacijama igra fantastično baš kada ga trebamo. Uživam igrati s njim", pohvalio je Gonzaleza Ryan koji se u nedjelju vraća u Boston gdje je igrao na sveučilištu.

Falconsi dakle dolaze u goste New England Patriotsima. U Bostonu su zabrinuti jer njihova momčad od 2006. nije upisala uzastopne poraze, a sada ih nakon poraza od Jetsa, očekuju neugodni Falconsi. Tom Brady (dva TD-a, dvije presječen lopte) još pronalazi ritam i formu nakon jednogodišnje pauze, vjerojatno će mu nedostajati hvatač Wes Welker, a ni Randy Moss nije trenirao zbog ozljede leđa.

Peyton Manning u gostima kod Kurta Warnera

Izuzetno zanimljiv dvoboj odvijat će se pokraj Phoenixa u Arizoni, gdje Cardinalsi pred rasprodanim stadionom dočekuju Indianapolis Coltse. Bit će to dvoboj dva izuzetna dodavača nakon što su obojica briljirala tjedan ranije. Dodavač Coltsa, Peyton Manning je proveo nepunih 15 minuta na terenu i uspio pobijediti Dolphinse s 303 prebačena yarda i dva TD dodavanja. Više nego uvjerljiv bio je i Kurt Warner, koji je svoje Cardinalse odveo do pobjede, razbivši rekord u postotku upotpunjenih dodavanja (92.3%, odnosno 24/26), uz dva TD-a. Radi se o veteranima američkog nogometa i ponajboljim igračima na poziciji dodavača.

NFL, raspored trećeg tjedna

Nedjelja, 27.09.

Philadelphia Eagles - Kansas City Chiefs
St. Louis Rams - Green Bay Packers
Minnesota Vikings - San Francisco 49ers
New York Jets - Tennessee Titans
New England Patriots - Atlanta Falcons
Houston Texans - Jacksonville Jaguars
Tampa Bay Buccaneers - New York Giants
Detroit Lions - Washington Redskins
Baltimore Ravens - Cleveland Browns
Seattle Seahawks - Chicago Bears
Buffalo Bills - New Orleans Saints
San Diego Chargers - Miami Dolphins
Oakland Raiders - Denver Broncos
Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers
Arizona Cardinals - Indianapolis Colts

Ponedjeljak, 28.09.

Dallas Cowboys - Carolina Panthers

Jetsi nakon pobjede nad Patriotsima, dočekuju ranjene Tennessee Titanse, koji su upisali dva poraza u prva dva tjedna. Iako njihov probijač, Chris Johnson, igra fantastično i ima 254 osvojenih yardi probijanjem i tri polaganja, Titansi su izgubili dva izjednačena dvoboja protiv Steelersa i Texansa.

"Mislim da nitko nije očekivao da budemo 0-2. Percepcija je bila da smo dobra momčad, puna veterana i osjećali smo se dobro. Ali, realnost je 0-2 i moramo se izvući iz ovoga", izjavio je Kyle Vanden Bosch, važan igrač u obrani koja je za sada zakazala pod novim koordinatorom.

U sličnoj situaciji se nalaze i Miami Dolphinsi, prošlogodišnji sudionici doigravanja, koji su također startali 0-2, a sada se moraju vaditi protiv San Diego Chargersa. Chargersi (1-1) su poraženi od fantastičnih Baltimore Ravensa i također nisu zadivili svojom igrom. Probijač LaDainian Tomlinson, će zbog ozljede vjerojatno propustiti drugu uzastopnu utakmicu, a napad probijanjem Chargersa još nije proradio. Dodavač Philip Rivers je prošlog tjedna upisao rekord karijere bacivši 436 yardi.

Zašto Eaglesi ne silaze s naslovnica?

Dolazak neuvjerljivih Kansas City Chiefsa u Philadelphiju, ne bi u regularnim uvjetima budio previše pažnje, ali Eaglesi ne silaze s naslovnica. U pitanju je povratak dodavača Michaela Vicka na teren NFL-a nakon dvije propuštene sezone. S tim se poklopila i ozljeda startera, Donovana McNabba, koji utakmicu najvjerojatnije propušta i kojeg će, kao i prošlog tjedna, zamijeniti Kevin Kolb koji je u porazu od Saintsa bacio dva TD dodavanja, ali i imao tri presječene lopte.

Vick bi bio njegova zamjena i očekivao bi se njegov ulazak u određenim napadačkim paketima, ali su Eaglesi potpisali i Jeffa Garciju, koji se dokazao kao starter pa je sada pitanje za milijun dolara: tko će od njih dvojice biti aktivan u nedjelju protiv Chiefsa?

Nagađa se da će obojica biti aktivirana pa da će Vick zaigrati svoju prvu službenu utakmicu nakon 33 mjeseca.

"Veoma je uzbudljivo što uopće imam priliku izići i zaigrati football. Bez obzira na moju ulogu....Ovo je za mene ispunjenje sna. U mojim očima, već sam osvojio Super Bowl", zahvalan je za drugu priliku Michael Vick i dodaje kako je vrijeme provedeno u zatvoru promijenilo njegov pogled na ovu igru, više je cijeni, više se trudi i proučava.

Vick je godinama slovio za najatraktivnijeg igrača lige, dodavača s fantastičnim atletskim predispozicijama. Njegov povratak na terene NFL-a se veoma pedantno prati u američkim medijima i svi su u iščekivanju njegove prve akcije nakon povratka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!