Vodeni sportovi

Hrvatska za zlato protiv Crne Gore

Maja Giljanović • subota, 26.09.2009.
Hrvatska za zlato protiv Crne Gore
Foto: Dragan Kovač

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu je Europskog U-20 prvenstva na Kreti odigrala najbolju utakmicu ovog tjedna, predvođena briljantnim Sandrom Suknom pobijedila srpske vršnjake i izborila finale protiv Crnogoraca.

HRVATSKA - Srbija 8:6 (3:3, 1:1, 3:1, 1:1)

Chania, Europsko prvenstvo U-20, polufinale

HRVATSKA - Srbija 8:6 (3:3, 1:1, 3:1, 1:1)

HRVATSKA: Nižić, Babić, Ćuk, Krapić, Martinić (1), Živković, Vegar, Vuleta, Sukno (4), Perić (1), Banovac, Šutalo (1), Selem

Srbija: Živojinović, Marić (1), Ubović, Marković (1), Popović, Vapenski (2), Šaponjić, Vuksanović, Ranđić (1), Petković, Miličić, Ćuk (1), Mladenović

Igrač više: Hrvatska 3/7, Srbija 0/7

Peterci: Hrvatska -, Srbija 1/1

Hrvatski vaterpolo reprezentativci polufinalu su Europskog prvenstva igrača do 20 godina odigrali najbolju utakmicu na EP-u, ubilježili petu pobjedu uzastopce i izborili sutrašnje finale.

Naši su igrači nakon osvajanja prvog mjesta u Skupini A (ispred Nizozemske, Francuske i Rumunjske) u četvrtfinalu u posljednji čas izbjegli eliminaciju protiv Mađarske.

Gubili smo u četvrtak 0:3 u prvoj četvrtini, 5:7 na poluvremenu i dva gola razlike (7:9) četiri minute prije kraja utakmice samo da bi nas jugaš Sandro Sukno vratio u život (8:9), a jadranaš Ivan Perić izjednačio (9:9) i golom minutu i pol prije kraja pogodio za polufinale (10:9).

U polufinalu su igrači izbornika Ivana Asića Srbiju koja je osvojila Skupinu B (ispred Crne Gore, Njemačke i Turske) i u četvrtfinalu izbacila Grčku (3:1) slomili u trećoj četvrtini.

U prvoj smo Srbima ubacili koliko i Grci u sve četiri, ali i Mirko Nižić je u prvih osam minuta primio tri gola. Ni u drugom periodu ni mi se ni Srbija nismo odvojili, ali nakon što je poluvrijeme završilo 4:4, stisli smo u trećoj četvrtini i dobili je 3:1, a dva smo gola prednosti obranili u posljednjoj četvrtoj (1:1).

Najbolji igrač utakmice i četvrti je put u Grčkoj bio Sukno koji je srpskog golmana Živojinovića probio četiri puta, a osim u Rimu u srpnju brončanog s "velikom" reprezentacijom Dubrovčana, u strijelce su se upisali i Martinić, Banovac, Perić i Šutalo.

Sutra (27.) u finalu u 18.30 po srednjoeuropskom (19.30 lokalnom) naši igraju protiv Crnogoraca koji su u prvoj polufinalnoj utakmici golom prednosti (6:5) pobijedili Talijane.

Broncu će osvojiti ili Italija ili Srbija, Španjolska i Mađarska će odlučiti o petom, Nizozemska i Grčka o sedmom, Rusija i Njemačka devetom, Slovenija i Francuska 11., Turska i Poljska 13. te Rumunjska i Ukrajina o 15. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!