Nogomet

"Sretan sam što se Eduardo vratio"

Borna Rupnik • utorak, 29.09.2009.
"Sretan sam što se Eduardo vratio"
Foto: EPA

Brazilac Zico nakon nekoliko se trenerskih pustolovina, ponekad i egzotičnih, odlučio okušati i u Grčkoj. S prvakom iz Pireja u utorak gostuje u Londonu, gdje će pokušati iznenaditi Arsenal našeg Eduarda da Silve...

Zico je na klupi grčkog prvaka Olympiakosa naslijedio Temurija Ketsbaiju, a na Emirates putuje bez straha. Zna da mu za eventualni poraz vjerojatno nitko neće moći prigovoriti, a svaki bi bod bio velik kao kuća.

"Ne smijemo se bojati. Idemo hrabro, iako smo svjesni poteškoća koje nosi gostovanje kod Arsenala. Sve se svodi na bitku 11 protiv 11 i moramo vjerovati da se možemo nositi s njima", najavljuje brazilski trener.

Ujedno je istaknuo da posebno cijeni napadačku taktiku Arsenea Wengera, kojeg se sjeća još iz vremena kada su obojica radili u Japanu. "Sviđa mi se kako igraju njegove momčadi. I ja volim napadačku filozofiju", rekao je Zico.

Pritom je naglasio kojim se igračima u redovima "Topnika" posebno divi, a među njima je i hrvatski reprezentativac Eduardo: "To su Fabregas, Van Persie i Eduardo. Jako sam sretan što se Eduardo vratio nakon teške ozljede. Tri je tjedna svog oporavka proveo u mojoj akademiji u Brazilu".

Ipak, Zico će biti nešto manje sretan bude li Eduardo raspoložen za postizanje pogodaka. "Naravno da se nadam da neće zabiti protiv nas!", dodao je novi strateg Olympiakosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!