Nogomet

Knežević se priključuje reprezentaciji

Mihaela Bradovski • utorak, 29.09.2009.
Knežević se priključuje reprezentaciji
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ozljeda Josipa Šimunića primorala je Slavena Bilića na reakciju. Na pozicijama u posljednjoj liniji ionako smo "tanki" stoga je izbornik odlučio pozvati i Darija Kneževića...

Dario Knežević priključit će se hrvatskoj reprezentaciji za posljednju akciju u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Josip Šimunić zaradio je rupturu mišića na prvenstvenom susretu protiv Herthe te je njegov nastup s Kazahstanom pod znakom pitanja, stoga izbornik Bilić nije imao izbora.

Knežević je imao u posljednje dvije sezone puno problema s ozljedama i tek sada se polako vraća na terene. Odigrao je u dresu Livorna posljednja dva susreta protiv Bologne i Fiorentine svih 90 minuta i polako hvata kontinuitet nastupa što je važno i za reprezentaciju.

U ovom kvalifikacijskom ciklusu Knežević je upisao dva nastupa i to u porazu protiv Engleske 4:1 posljednje 34 minute te u pobjedi protiv Andore 4:0 posljednjih 12 minuta.

Zbog mononukleoze među kandidatima za nastup neće biti niti Mateja Delača, no izbornik Bilić nije osjetio potrebu zvati zamjenu i za trećeg vratara jer su ipak Runje i Subašić sasvim dovoljni.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!