Nogomet

Inter preživio ruski izlet

Borna Rupnik • utorak, 29.09.2009.
Inter preživio ruski izlet
Foto: EPA

U prvoj utakmici drugog kola Lige prvaka u Kazanu su Rubin i Inter podijelili bodove. Završilo je 1:1, a pobjedi su, pomalo neočekivano, puno bliže bili Rusi. Barcelona je očekivano slavila na svom terenu, ali kijevskom Dynamu idu pohvale za pristup...

Rubin Kazan - Inter 1:1
(Dominguez 11'/Stanković 27')

Odlično otvaranje domaće momčadi već je u 11. minuti susreta okrunio sjajni Alejandro Dominguez, ostavivši iza sebe nemoćne Lucija i Waltera Samuela. Argentincu je to već drugi gol u Ligi prvaka. Talijanski se prvak probudio tek nakon još jedne izgledne šanse Cesara Navasa i za sve bolju igru zaslužio poravnanje. Maiconov je centaršut u 27. minuti glavom u mrežu pospremio Dejan Stanković.

Rubin je tada djelovao zadovoljan i remijem, ali je u 60. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Mario Balotelli i tada je ruski predstavnik preuzeo inicijativu te stisnuo renomirane goste na vlastitu polovicu. Međutim, Interu su bod spasili prije svega neprecizni Buharov, vrlo dobri Julio Cesar te braniči koji su blokirali ruske udarce. No, Mourinhov je sastav još uvijek bez pobjede u skupini F. Stjepan Tomas nije bio ni na klupi.

Barcelona - Dynamo Kijev 2:0
(Messi 26', Pedro 76')

Kako igra Barcelona na svojoj je koži osjetio i hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, koji je na travnjak Camp Noua istrčao od prve minute. Dynamo iz Kijeva nije se dao zastrašiti: povremeno se našao pred šesnaestercem Victora Valdesa i opasno prijetio, a u napadačkim je akcijama sudjelovao i naš nogometaš, kojemu je čak i poništen pogodak zbog zaleđa. No, u 26. minuti nije im bilo spasa. Na izvrsno dodavanje Andresa Inieste, Lionel Messi probio je desnu stranu i ljevicom poslao loptu iza Šovkovskog.

Čuvar mreže ukrajinskog prvaka u ponajboljeg se pojedinca bogate utakmice pretvorio u drugih 45 minuta, kada su Kijevljani polako posustajali, a Ibrahimović i Messi tražili načine kako udvostručiti vodstvo. To je naposljetku pošlo za rukom mladom Pedru Rodriguezu, koji je 14 minuta prije kraja riješio sve dileme. Katalonci su preuzeli vodstvo u skupini s četiri boda.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Rubin Kazan1:1Inter
Barcelona2:0Dynamo Kijev
1Barcelona 67:3+411
2Inter 67:6+19
3Rubin Kazan 64:7-36
4Dynamo Kijev 67:9-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!