Košarka

Žalgiris velikim preokretom

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2009.
Žalgiris velikim preokretom

Prva liga koja je započela s natjecanjem je Baltička liga. U prva dva susreta nije bilo iznenađenja, pobjede su odnijeli prvi favoriti za naslov prvaka Žalgiris i Lietuvos Rytas...

Na otvaranju Baltičke lige Žalgiris nije imao lagan posao. Gostovali su kod Siauliaija i vrlo brzo se našli u visokom zaostatku. Domaćin je prvu četvrtinu odigrao kao u transu i tu dionicu dobio s visokih 34:16 i činilo se kako će momčad iz Kaunasa u sezonu krenuti porazom. Međutim takvu razinu igre Siauliai nije mogao zadržati i Žalgiris je već do poluvremena smanjio na samo poen zaostatka, a u drugih 20 minuta i posve preokrenuo rezultat te na kraju slavio 88:80.

Žalgiris su predvodili Travis Watson s 24 poena i 15 skokova te Marcus Brown i Martynas Pocius s po 14 poena. Kod poraženih Devidas Gailius ubacio je 16 poena, a Mindaugas Kuzminskas dodao je 14 poena i pet skokova.

Lietuvos Rytas imao je daleko lakši posao. Oni su gostovali kod Nevežisa i slavili 80:65 u susretu koji je praktički riješen u prvih 20 minuta. Do poluvremena Lietuvos je već stigao do 14 poena prednosti i to bez problema održavao do kraja susreta.

Dejan Borovnjak ubacio je 15 poena uz devet skokova, Arturas Jomantas 15 poena uz pet ukradenih lopti dok je Bojan Popović dodao 13 poena. Kod Nevežisa Darius Gvezdauskas ubacio je 16 poena, a Paulius Beliavicius dodao je 14 poena.

Baltička liga:
Siauliai - Žalgiris 80:88
Nevežis - Lietuvos Rytas 65:80.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!