Nogomet

"Zašto suci iz Francuske?"

Antonija Pavlić • srijeda, 30.09.2009.
"Zašto suci iz Francuske?"
Foto: EPA

Legendarni brazilski nogometaš, a sada trener Olympiacosa Zico obrušio se nakon 2:0 poraza od Arsenala na Emiratesu na francuske suce utakmice, rekavši kako je Uefa možda morala pažljivije birati...

Arsenal je na Emiratesu, već po svom dobrom starom običaju, dominirao protiv Olympiacosa, no nije uspio pobjedu učiniti još uvjerljivijom iskoristivši prigode koje je stvorio. Robin van Persie pogodio je nakon dodavanja Eduarda za 1:0 samo 12 minuta prije kraja utakmice, da bi Andrej Aršavin u 86. minuti iz dvojbenog zaleđa postavio 2:0.

"Na terenu su bila tri francuska suca s francuskim trenerom i deset francuskih igrača u suparničkoj momčadi. Možda su suci mogli biti iz neke druge države, no nadajmo se samo da je pogreška kod drugoga gola Aršavina bila nenamjerna", sarakstično je govorio nakon utakmice legendarni Brazilac.

Vezane vijesti

"Arsenal je prezentirao lijep, napadački nogomet. Mi se nismo cijelo vrijeme branili; bila je to jednostavno posljedica Arsenalove igre", ipak je priznao.

Arsene Wenger nije se pak obazirao na Zicove opaske o arbitrima, već se usredotočio samo na igru i pobjedu svoje momčadi.

"Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme. Žao mi je što nismo kapitalizirali nadmoć i postigli barem jedan pogodak prije odmora, jer je teško tako tako kvalitetno odigrati cijelu utakmicu", rekao je Francuz.

"Noge su bile malo teške u drugom poluvremenu, a i nestalo je koncentracije i tečnosti. Imali smo plan ne raditi previše pogrešaka i čekati da suparnik padne pa to onda u zadnjih dvadeset minuta iskoristiti. Generalno sam mišljenja da smo svih 90 minuta dominirali, a oni su se pristojno branili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!