Nogomet

"Moramo još mnogo raditi"

Antonija Pavlić • srijeda, 30.09.2009.
"Moramo još mnogo raditi"
Foto: EPA

Premda je Barcelona naizgled rutnirano na Nou Campu svladala kijevski Dinamo, trener Katalonaca Pep Guardiola priznao je kako je pred momčadi još puno posla u pridobivanju forme iz prošle sezone...

Sigurna pobjeda nad ukrajinskim Dinamom iz Kijeva donijela je olakšanje treneru Katalonaca Josepu Guardioli, prema je priznao strateg prvaka Europe kako momčad još uvijek nije na oprimalnoj razini.

"Prvaci smo ovog natjecanja, no moramo se itekako pomučiti za pobjede. Ponekad se čini kao da ljudi misle da moramo pobijediti, a to nije tako lako. Svi su se prvaci prijašnjih godina opraštali u ranim fazama, zbog čega moramo biti oprezni."

Vezane vijesti

Zamjerku svojim igračima uputit će na račun slabog i bezvoljnog prvog poluvremena. "Razumijem da stvari ne idu uvijek po planu, a danas u prvom poluvremenu nismo odigrali taktički dobro. Konstantno smo bili ispred lopte, no srećom smo u drugom dijelu uspjeli i to popraviti."

Andres Iniesta izašao je iz igre na poluvremenu, a među navijačima i novinarima odmah se pojavio strah da je obnovio ozljedu od koje se tek oporavio. "Iniestin izlazak bio je planiran, ozljeda se nije vratila. To su samo mjere predostrožnosti", potvrdio je Guardiola.

Njegov kolega na klupi Dynama Valerij Gazajev nije bio "pogođen" porazom, svjestan kako je Barcelona za njegovu momčad ipak na "katu više".

"Učinili smo sve što je bilo u našoj moći, no Barcelona je jednostavno momčad s druge razine. Bili su bolji i zasluženo pobijedili", pričao je Gazajev. "Pokušali smo se orijentirati na kontranapade, a tom smo strategijom i stvorili nekoliko prigoda. Ipak, čim bismo izgubili loptu sve je to palo u vodu. Odigrali smo odličnu utakmica, ali nedostajalo nam je malo sreće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!