Nogomet

Vukovi opsjedaju Old Trafford

Borna Rupnik • srijeda, 30.09.2009.
Vukovi opsjedaju Old Trafford
Foto: EPA

Kako će se Wolfsburgov ubojiti trojac snaći na Old Traffordu, tko će izvući deblji kraj u dvoboju titana u Münchenu te mogu li Zürich ili APOEL do iznenađenja protiv europskih velikana samo se neka od pitanja prije večerašnjih ogleda Lige prvaka...

Skupina A

Po imenima najjači par večeri odmjerit će snage na Allianz Areni. Bayern će se Juventusu suprotstaviti nakon poraza u bundesligaškom derbiju od HSV-a, i to bez Demichelisa, Van Bommela i Tonija. Naši reprezentativci, Olić i Pranjić, konkuriraju za prvih 11. Nijemci su u prvom kolu donijeli sva tri boda iz Izraela, a Juventus je remizirao s Bordeauxom.

Priliku da se istrči protiv svog nekadašnjeg sastava zbog ozljede vjerojatno neće dobiti Hasan Salihamidžić, a nizozemski trener na bavarskoj klupi, Louis van Gaal, sigurno se sjeća da je Ciro Ferrara bio član postave Juventusa koja je njegovom Ajaxu uskratila drugi naslov prvaka Europe. U drugom će susretu skupine A Bordeaux ugostiti Maccabi i sve bi osim francuske pobjede, unatoč opreznim najavama Laurenta Blanca, ipak bilo iznenađenje.

Bayern - Juventus, 20:45
Bordeaux - Maccabi Haifa, 20:45

Skupina B

Nogometaši Wolfsburga prošle su godine žarili i palili Bundesligom, sada je vrijeme da pokažu mogu li to činiti i u Europi. A teži zadatak nakon uvodne pobjede protiv Rusa vjerojatno nisu mogli dobiti. Sjajni trojac Zvjezdan Misimović - Edin Džeko - Grafite svoje će vještine morati dokazati na Old Traffordu, protiv aktualnog europskog doprvaka, Manchester Uniteda.

Alex Ferguson svjestan je prijetnje: "Napadački im je dvojac nevjerojatan". Međutim, vjeruje u mogućnosti svog sastava, i to s razlogom, od kojih se jedan zove i vječno mladi Ryan Giggs. S nule će se u Moskvi pokušati pomaknuti CSKA i Bešiktaš, a obje momčadi najavljuju da će igrati svoju igru, pa što bude. Ruski predstavnik na kormilu ima Juandea Ramosa, ali i teret subotnjeg poraza od Zenita.

CSKA Moskva - Bešiktaš, 18:30
Manchester United - Wolfsburg, 20:45

Skupina C

S obzirom na Milanove predstave u posljednje vrijeme, čak je i Zürich stigao na San Siro po svoj dio kolača. "Nadam se da ćemo iskoristiti situaciju", izjavio je trener Švicaraca Bernard Challandes. Brazilac Leonardo tvrdi da će njegovi igrači zaboraviti remi s Barijem i da brzom igrom mogu stvorili sasvim dovoljno prilika za nove bodove.

Galacticosi Florentina Pereza svojoj će se publici u Ligi prvaka predstaviti protiv Marseillea. Uvjerljivo slavlje u Švicarskoj potvrdilo je vjeru svih ljubitelja Kraljevskog kluba da njihovi nogometaši ove godine mogu daleko na svim frontama te ih ne bi zadovoljilo ništa manje od druge pobjede u isto toliko utakmica. Didier Deschamps uzda se u obranu i Fernanda Morientesa, no upitno je hoće li to biti dovoljno.

Milan - Zürich, 20:45
Real Madrid - Olympique Marseille, 20:45

Skupina D

Chelsea je na put do Cipra krenuo bez nespremnih Alexa, Deca, Ballacka, Mikela i Sturridgea te kažnjenih Bosingwe i Drogbe, no i u takvom je sastavu izraziti favorit protiv Apoela. Momčad iz Nikozije već je ukrala bod Atleticu, ali trebat će im uistinu odlična predstava žele li to ponoviti i s Englezima.

Madridski Atletico taj će kiks iz prvog kola pokušati ispraviti na stadionu Dragao u Portu. Sadašnja forma ipak sugerira da će to biti iznimno nezgodan posao. Španjolci se muče i s igrom i s rezultatima, a Porto se uigrava u domaćem prvenstvu, premda u ovom trenutku zaostaje za vodećima. Pritom brusi novi dragulj, Falcaa, a nakon poraza u Londonu bodovi su im na domaćem terenu nužnost.

APOEL - Chelsea, 20:45
Porto - Atletico Madrid, 20:45

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bayern0:0Juventus
Bordeaux1:0Maccabi Haifa
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bayern0:0Juventus
Bordeaux1:0Maccabi Haifa
1Bordeaux 69:2+716
2Bayern 69:5+410
3Juventus 64:7-38
4Maccabi Haifa 60:8-80

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!