Košarka

Triple-double za početak

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2009.
Triple-double za početak

Nakon jučerašnjih pobjeda Žalgirisa i Lietuvosa, početne pobjede u ovosezonskom izdanju Baltičke lige ostvarili su i VEF Riga i Kalev. Posebno upečatljiv bio je nastup braniča Rige Alexa Renfroea koji je u svom prvom nastupu upisao triple-double...

VEF Riga nije mogla bolje zamisliti početak sezone u Baltičkoj ligi. Prvi susret igrali su na gostovanju kod Liepaje i upisali vrlo visoku pobjedu 95:57. Vrata pobjede otvorila je serija 19:0 na startu susreta nakon koje je prednost samo rasla, a domaćin sve više upadao u probleme.

Prvo ime susreta, a vjerojatno i prvog tjedna Baltičke lige je Alex Renfroe koji je predvodio Rigu s 22 poena, 12 skokova i deset asistencija, a slijedio ga je Ingus Bankevics također s 22 poena. Andrejs Šelakovs dodao je deset poena i 12 skokova. Kod domaćina Martins Kravčenko ubacio je 16 poena, a Klavs Ansons dodao je deset poena.

U drugom susretu bilo je više neizvjesnosti. Kalev je na svom parketu ugostio Valmieru i na kraju odnio pobjedu 69:60.

Rait Keerles s 22 poena i deset skokova predvodio je Kalev, Tanel Sokk dodao je 15 poena i sedam asistencija, a Aleksandar Bojić 12 skokova. U gostujućim redovima Arturas Valeika ubacio je 14 poena uz 11 skokova, a Reinis Strupovics dodao je 13 poena.

Baltička liga:
Liepaja - VEF Riga 57:93
Kalev/Cramo - Valmiera 69:60.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!