Nogomet

Lovren: "Napad je najbolja taktika"

Borna Rupnik • četvrtak, 01.10.2009.
Lovren: "Napad je najbolja taktika"
Foto: Davor Sajko

Posljednje dojmove uoči utakmice drugog kola Europske lige iznijeli su trener Dinama Krunoslav Jurčić te stoper Dejan Lovren. Obojica govore o težini zadatka, ali nisu unaprijed odustali od bod(ov)a...

Dinamov strateg Krunoslav Jurčić već se nekoliko dana trudi naglasiti što njegov sastav čeka u četvrtak navečer u Rumunjskoj. Protivnik nije zvučno ime, ali je iznimno neugodan sastav, koji hrvatskom predstavniku po stilu igre nimalo ne odgovara.

"Svi u klubu znamo kakav nas protivnik čeka. Gledali smo brojne snimke koje pokazuju da je Timisoara suparnik itekako vrijedan poštovanja, a to potvrđuju i njihovi rezultati protiv Šahtara, Stuttgarta i Ajaxa", prokomentirao je Jurčić.

Pritom je istaknuo da u potpunosti razumije takav stil igre: "Ja sam na tragu takve nogometne škole. Timisoara se nalazi pod utjecajem trenera s talijanskih shvaćanjem nogometa. Međutim, ja vodim klub u kojem se ne smije igrati takvim stilom - naši navijači imaju drukčija očekivanja i mi igramo napadački. Nadam se da ćemo odigrati lijepu utakmicu, na užitak gledatelja".

U svom stilu, Jurčić nije otkrio sastav koji će poslati na teren, ali tvrdi da neće igrati na remi: "Uopće ne znam kako se priprema utakmica na jedan bod. Sportaši smo i svaki puta želimo pobjedu. Trebali smo do njih u prošloj utakmici u Zagrebu. S druge strane, Timisoara je sa svojim bodom na kontu u puno ugodnijoj situaciji".

Jurčić je dometnuo i da se ne boji problema s publikom, kao najopasnije igrače rumunjskog kluba naveo je ofenzivce. U napadu Timisoare trebali bi zaigrati Parks i Bucur.

Sličnog je razmišljanja i Dejan Lovren, mladi Dinamov branič koji možda i neće imati puno posla, ali ga mora odraditi besprijekorno jer Europa pogreške ne oprašta. "Svjesni smo da će se Rumunji povući. Zato je naša najbolja taktika napad, a u obrani moramo biti agresivni i strpljivi".

Eventualna bi pobjeda isprala dio gorkog okusa koji je na Maksimiru ostao poslije poraza od Anderlechta. "Željni smo pobjede, pogotovo nakon tog poraza koji nismo zaslužili", dodao je Lovren.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!