Ostali sportovi

Drugi krug ETTU Kupa

Sportnet • četvrtak, 01.10.2009.
Drugi krug ETTU Kupa

Ovog vikenda igra se drugi krug ETTU Kupa, u kojem Hrvatska ima dva predstavnika – GSTK Zagreb i STK Dr. Časl. GSTK Zagreb nalazi se u drugoj skupini, čiji je domaćin španjolski klub Irun Leka Enea, te u kojoj još nastupaju talijanski Paluscato Este i turski Solvay Genglik Spor.

Tomislav Zubčić, Dado Šurbek, Frane Kojić i Filip Čipin će u u subotu u prvom susretu igrati s talijanskom ekipom, nakon čega slijedi susret sa Solvay Genglik Sporom, dok će u nedjelju u posljednjem susretu odmjeriti snage s domaćinima.

"U Španjolsku idemo rasterećeno. Prvi krug smo prošli i s time smo ostvarili svoj cilj. Objektivno, ekipe koje su u našoj skupini su jače od nas. Ako Zubčić odigra na europskoj razini onda možemo ostvariti koju pobjedu, u suprotnome ćemo dati priliku mladima da skupljaju iskustvo", reći će trener Zagreba, Goran Radanović.

STK Dr. Časl pak u Češku odlazi s vrlo visokim ambicijama. Uz domaćina, El Nino, u njihovoj skupini su još belgijski Citibank Virton i španjolski Club Falcons Sabadell.

"O belgijskom klubu ne znamo puno, no znamo da za njih igra Martin Bratanov koji je iskusan i vrlo dobar igrač. Što se Španjolaca tiče oni imaju jednog jako dobrog kineskog igrača, ali očekujem da ćemo protiv njih ostvariti pobjedu. Najteže će biti protiv domaćina, koji su odlična ekipa i mislim da ćemo se s njima boriti za prvo mjesto u skupini", kaže predsjednik kluba Dr. Časl, Martin-Tino Časl, pa dodaje: "Budući da igramo na njihovom terenu, mislim da je mala prednost na njihovoj strani, ali i mi imamo dosta samopozdanja budući da je iza nas niz pobjeda."

STK Dr. Časl će prvi susret u subotu igrati sa City Bank Virtonom, u drugom meču će igrati sa Falcons Sabadellom, dok će u posljednjem susretu u nedjelju igrati protiv El Nina.

Prolaz u treći krug natjecanja izboriti će pobjednici skupina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!