Nogomet

Peruzović seli u Tunis

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.10.2009.
Peruzović seli u Tunis
Foto: Sandro Donda

Luka Peruzović pronašao je angažman. Splitski stručnjak preuzet će jednu od najpoznatijih tuniskih momčadi Sfaxien Sportif kojeg će pokušati odvesti do trofeja već ove sezone...

Sfaxien Sportif napokon je pronašao trenera poslije neuspjelih pregovora s portugalskim stručnjacima Tonijem Oliveirom i Joseom Romaom. Momčad Sfaxiena preuzet će naš trener Luka Peruzović kojem će to biti prvi posao na afričkom kontinentu.

Peruzović je ne tako davno dobro kotirao za stručne funkcije u Hajduku, međutim nije uspio postići dogovor s upravom splitskog kluba i nije se vratio u matični klub kao član struke.

Osim dugogodišnjeg rada u Belgiji, ima iskustva i s nogometno "egzotičnih" destinacija pa je tako vodio katarski Al Sadd te reprezentaciju Bahraina, a Sfaxien će biti novo iskustvo u njegovoj trenerskoj karijeri.

Informacije govore kako će Peruzović mjesečno zarađivati 12 tisuća eura te za svaku prvenstvenu pobjedu dobiti još dodatnih tisuću eura. Ukoliko osvoji naslov prvaka Tunisa, dobit će bonus od 40 tisuća eura, za osvojeno drugo mjesto premija je 25 tisuća eura, a za osvajanje tamošnjeg kupa 15 tisuća eura.

Nakon šest odigranih kola Sportif se nalazi na šestom mjestu s deset osvojenih bodova, a vodeću poziciju s pet bodova više drži Espérance de Tunis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!