Ostali sportovi

Dominguez iznenađujuće ispred Blanke

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.10.2009.
Dominguez iznenađujuće ispred Blanke
Foto: Kristijan Komarica

Izbor za najbolju atletičarku Europe završen je prilično iznenađujuće pobjedom španjolske dugoprugašice Marte Dominguez iako su njezini dosezi slabiji od onih Blanke Vlašić ili Jelene Isinbajeve...

Dok je atletska javnost razglabala o tome tko će biti proglašen za najbolju europsku atletičarku, Blanka Vlašić ili Jelena Isinbajeva, dogodilo se iznenađenje. Za najbolju je izabrana Španjolka Marta Dominguez, europska prvakinja na 5000 metara te svjetska prvakinja na 3000 metara sa zaprekama.

Vlašić i Isinbajeva su slovile kao glavne favoritkinje u izboru struke i navijača, međutim Španjolka je ipak dobila više glasova i zauzela prvo mjesto u izboru. Vlašić je na kraju pobijedila Isinbajevu i završila kao druga dok su četvrto i peto mjesto zauzele britanska višebojka Jessica Ennis te poljska kladivašica Anita Wlodarczyk.

Isinbajeva je ove godine već popravljala svjetski rekord u skoku s motkom i imala je stoga i najvrjedniji rezultat, međutim to joj nije bilo dovoljno. Blanka je odmah iza nje bila sa sjajnih 208 u skoku u vis dok se Dominguez ipak nije približila toliko najvećim dosezima.

Prevagu na stranu Španjolke donijelo je svjetsko zlato na 3000 metara sa zaprekama za koje je struka smatrala kao najveći doseg obzirom da je osvojeno u jakoj konkurenciji najboljih afričkih trkačica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!