Košarka

CSKA i PAO slavili, dobar Planinić

Branimir Korać • petak, 02.10.2009.
CSKA i PAO slavili, dobar Planinić
Foto: Davor Sajko

U Moskvi se igra Gomeljski kup koji je ugostio četiri europski jake momčadi. Prvog dana turnira pobjede su upisali CSKA i Panathinaikos...

U prvom susretu na Gomeljski kupu susreli su se Triumf i Panathinaikos. Grci su tijesno slavili 66:62, a Triumf ima za čim žaliti obzirom da je u završnici bio u prednosti, no nije izdržao.

U ovu sezonu Triumf je ušao značajno slabiji u odnosu na početak prošle sezone, no i takav je pružio odličan otpor Panathinaikosu koji je nešto kasnije krenuo s pripremama i to se osjeti još uvijek u njihovoj igri.

U ovom susretu kod Panathinaikosa su se istaknuli Nikola Peković sa 16 poena te Drew Nicholas s 12 poena. Kod Triumfa Brion Rush ubacio je 23 poena uz sedam skokova, a Viktor Panin dodao je 19 poena i pet skokova.

U drugom susretu moskovski CSKA svladao je Lietuvos Rytas 74:67. Moskovljani su nešto lošije otvorili utakmicu, međutim kada su prestigli Litavce kontrolirali su rezultat do kraja i upisali očekivanu pobjedu.

Ramunas Šiškauskas s 18 poena predvodio je CSKA, a 13 poena dodao je J.R. Holden. Vrlo dobar bio je i Zoran Planinić koji je za 30 minuta ubacio deset poena (3/7 za dva, 0/3 za tri, 4/6 slobodna) uz sedam skokova. Kod Lietuvosa po 13 poena ubacili su Bojan Popović, Milko Bjelica te Donatas Zavackas.

Turnir, Moskva:
Triumf - Panathinaikos 62:66
CSKA - Lietuvos Rytas 74:67.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!