Košarka

Kasun i Efes pregazili Olimpiju

Branimir Korać • petak, 02.10.2009.
Kasun i Efes pregazili Olimpiju
Foto: Bruno Blumenschein

Istanbul je domaćin jednog u nizu pripremnih turnira, a na njemu su danas igrana tri susreta. Najzanimljiviji na papiru bio je najizvjesniji u konačnici, a u njemu je Efes Pilsen pregazio Union Olimpiju...

Današnji program u Istanbulu otvorili su Bešiktaš i Panellinios. Grci su na kraju slavili 77:66. Turci su se u ranoj fazi susreta našli u velikom zaostatku da bi na kraju uspjeli smanjiti na svega minus tri do poluvremena. Međutim u drugih 20 minuta Panellinios je bio bolja momčad, ponovno je povećao prednost i na kraju lako slavio.

Kostas Charalampidis 19 ubacio je 19 poena, a Ian Vougioukas je dodao 17 uz pet skokova. Kod Bešiktaša Mire Chatman bio je usamljen s 26 poena.

Efes Pilsen zatim je nanio pravu katastrofu Union Olimpiji pregazivši ju s 92:68. Olimpija se dobro držala u prvom poluvremenu, na odmoru zaostajala malih 44:40, da bi u nastavku Efes počeo stvarati veliku prednost i na kraju uzeo pobjedu s visokih plus 24.

Najbolji kod Efesa bili su Igor Rakočević s 21 poenom i Bootsy Thornton s 12 poena i šest skokova. Mario Kasun dodao je osam poena i pet skokova. Kod Union Olimpije Vladimir Golubović ubacio je 15 poena uz 11 skokova, a Sani Bečirović dodao je 11 poena.

U posljednjem susretu Crvena zvezda je bila bolja od Banvita 85:77. Ovdje je presudio odličan ulazak Beograđana u utakmicu i u drugo poluvrijeme, serijom 11:2 na kraju treće četvrtine pobjegli su na plus 15 i mirno priveli utakmicu kraju.

Predvodili su ih Boris Bakić s 24 poena i pet skokova te Nemanja Bjelica sa 16 poena i deset skokova. Kod Banvita Baris Ermis ubacio je 14 poena, a po 11 su dodali Baris Özcan i Yunus Cankaya.

Turnir, Istanbul:
Bešiktaš - Panellinios 66:77
Efes Pilsen - Union Olimpija 92:68
Banvit - Crvena zvezda 77:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!