Vodeni sportovi

Bošković: "Nismo slabiji nego lani"

Maja Giljanović • subota, 03.10.2009.
Bošković: "Nismo slabiji nego lani"
Foto: Sandro Donda

Nakon svjetske bronce seniora u Rimu, svjetskog zlata U-19 reprezentacije u Šibeniku i europskog zlata U-20 na Kreti hrvatski se vaterpolisti okreću klupskim nastupima u prvom kolu Jadranske lige. Kapetan branitelja naslova Juga Miho Bošković najavljuje: "Nismo slabiji nego lani. Želja je boriti se za naslov u svim natjecanjima u kojima sudjelujemo, ali obveza je obrana domaćeg naslova".

Jadranska je liga prošle godine u svojoj prvoj sezoni pokazala da joj u Europi nema ravne: tri su kluba iz lige hrvatskih, crnogorskih i slovenskih klubova izborila Final Four Eurolige i tri su nastupala u skupinama. U drugoj sezoni braniteljima naslova Jugu i ostalim našima Mladosti, Šibeniku, Primorju, Jadranu iz Splita, POŠK-u, Medveščaku i Mornaru, slovenskom Kopru te crnogorskim Jadranu iz Herceg Novog, Budvanskoj rivijeri i europskim prvacima Primorcu pridružili i četvrti Crnogorci Cattaro iz Kotora.

Druga sezona je donijela i promjenu u formatu natjecanja: uveden je Final Four kojem će domaćin biti najbolji klub prvog dijela natjecanja.

Prošlogodišnju titulu brane Dubrovčani, Primorcu i Jadranu iz Herceg Novog Final4 teško da može izmaći, a o četvrtom će mjestu na završnom turniru najvjerojatnije odlučivati Mladost i preostala dva crnogorska kluba.

Europske prvake Primorac iz Kotora je napustio samo Pasković s tim da čelnici kluba nakon što su riješili financijske dubioze nisu štedjeli i doveli su iz Juga Tonyja Azeveda (stigao je i Trajković), Jadran HN se potpuno redizajnirao i ekipirao gotovo cijelu crnogorsku reprezentaciju (kupili su šestoricu od sedmorice reprezentativaca iz prve postave koja je igrala na SP-u Rimu), a prvo ime Cattara je bivši (2007.) svjetski prvak i bivši (1999., 2003.) europski viceprvak Mile Smodlaka koji je nakon 12 godina provedenih u Jugu napustio Gruž.

Najveće pojačanje Juga Maro je Joković koji je nakon sedam mjeseci prebrodio zdravstvene probleme - dragocjena se ljevica koja je toliko nedostajala izborniku Ratku Rudiću u Rimu oporavila od tromboze vene ispod ključne kosti - a sve je spremniji i Pavo Marković.

Trener Elvis Fatović i sportski direktor Goran Sukno puni su zadovoljstva pratili EP U-20 u Grčkoj: Sandro Sukno je proglašen igračem prvenstva, a medalje su osvojili i Mirko Nižić i Josip Šutalo.

Kapetan Miho Bošković najavljuje: "Nismo slabiji nego lani. Želja je boriti se za naslov u svim natjecanjima u kojima sudjelujemo, ali obveza je obrana domaćeg naslova".

Mladost je i ove sezone promijenila više od pola momčadi (Antonijević je primjerice otišao u Budvu), a dovela je i novog trenera Emila Nikolića koji je u Sarajevu prošli tjedan u finalu Sarajevo Championa osvojio drugo mjesto (5:7 protiv Primorca).

Treće je mjesto u Sarajevu inače osvojio Jug (Cattaro), a Jadran je pod stručnom palicom svog najvećeg pojačanja trenera Dragana Matutinovića (doveli su Splićani i Amerikanca Huttena) šesti (Jadran HN).

Jadranaši "pucaju" na treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske i ulazak u Euroligu, ali pogled na roster igrača objektivno prednost daje Primorju (vratili su Riječani Frankovića i Cara) i Šibeniku (Crnicu napustio sjajni Moses).

Prvo kolo Jadranske lige koja se računa kao prvi dio PH-e - četiri najbolje momčadi ulaze u play-off za prvaka, a ostale će se boriti za ostanak u ligi - donosi utakmice Juga i Medveščaka, Mladosti i Primorja, Mornara i Primorca, Cattara i Kopra, Jadrana iz Herceg Novog i splitskog Jadrana te Budve i Šibenika (POŠK je slobodan).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!