Vodeni sportovi

Henry i službeno napustila plivanje

Maja Giljanović • srijeda, 30.09.2009.
Henry i službeno napustila plivanje

Bivša olimpijska pobjednica, bivša svjetska prvakinja i bivša svjetska rekorderka Jodie Henry je i službeno objavila prekid karijere.

Bivša olimpijska pobjednica Jodie Henry je posljednji put nastupila 2007. na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu čime je svojim Australcima ostavila dovoljno vremena da se suoče sa životom "poslije Henry".

Odluka o prekidu karijere u bivšoj je svjetskoj prvakinji i bivšoj svjetskoj rekorderki prema izjavi njenog menadžera sazrela odavno: "Čim je propustila Olimpijske igre prošle godine odlučila je odustati, a službenim dopisom Savezu i FINA-i samo je finalizirala proceduru".

25-godišnjakinja je briljirala 2004. u Ateni i na OI osvojila tri zlatne medalje (100 slobodno, 4x100 slobodno, 4x100 mješovito) te postavila svjetski rekord na 100 metara slobodno (53,66), osvojila je i naslov svjetske prvakinje 2005. u Montrealu, a hattrick na 100 slobodno upotpunila je titulom na Igrama Commonwealtha.

Ozljeda zdjelice ju je spriječila da nastupi na trialsima i za OI u Pekingu prošle godine i za SP u Rimu u srpnju i prekid karijere je "visio" u zraku.

Australci su dva tjedna prije Henry na neodređeno vrijeme ostali i bez Libby Trickett. Olimpijska je pobjednica na 100 delfin (broncu je osvojila na SP-u u Rimu na 100 slobodno, a i olimpijska je viceprvakinja na 100 slobodno) prije dva tjedna priznala "zasićenje" i uzela "predah".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!