Nogomet

"Rekordi su sporedna stvar"

Vedran Attias • subota, 03.10.2009.
"Rekordi su sporedna stvar"
Foto: Davor Sajko

Nakon velike pobjede u Europskoj ligi, a prije nove domaće utakmice - trener Dinama Kruno Jurčić planira protiv Varteksa osvježiti momčad i baš od tih igrača očekuje kako će dati Plavima energije za novu pobjedu prije reprezentativne stanke...

Uoči utakmice s Varteksom, trener Dinama Kruno Jurčić više se zamara svojim sastavom nego onim protivnika: "Koliko god nas zabrinjava protivnik, jednako je bitno vidjeti na treningu posljedice europske utakmice." Srećom po Dinamo, nema težih ozljeda, no neki će igrači ipak dobiti odmor: "Nakon pregleda je utvrđeno kako Morales i Cufre nemaju značajnije povrede i oni kroz dva-tri dana mogu ući u normalan ritam rada, no vrlo vjerojatno ne konkuriraju za utakmicu u nedjelju."

Demanti iz Dinama

Prije no što je mikrofone uzeo trener Dinama, član uprave za odnose s javnošću Siniša Jagodić demantirao je navodne izjave Zdravka Mamića o treneru Hajduka kao i informaciju kako su izvršni dopredsjednik Dinama i Mandžukić i dalje u nategnutim odnosima. Također, Jagodić je obavijestio javnost kako Dinamo neće zabraniti svojim navijačima put u Amsterdam, no moguće je da to naprave oni koji mogu povući takav potez - Ajax i nizozemska policija.

Osim Cufrea i Moralesa, Mandžukić i Vrdoljak su dobili neugodne udarce u Rumunjskoj pa su i oni upitni za sastav pa stoga Jurčić planira niz izmjena: "Četiri-pet igrača dobit će priliku od prve minute i oni moraju biti ti koji će nam donijeti komotnu situaciju odnosno riješiti utakmicu na samom početku."

Otkrio je trener koji su to igrači koji bi trebali dobiti svoje minute protiv Varteksa: "Slepička, Calello, Ibanez, Tomečak, Glavina - to su igrači koji će donijeti energiju i znanje kako bi što prije riješili utakmicu", veli Jurčić pa nastavlja o Varteksu: "Oko Mumleka se sve vrti, Mujanović je taj koji može iskoristiti njegove lopte, a tu je i Prahić koji svojom kvalitetom iskače iz momčadi. Unatoč tome, najbitnije je kako će moja momčad biti raspoložena, a nema razloga vjerojati u suprotno."

Vratili smo se na utakmicu u Rumunjskoj; planira li Jurčić u domaćem prvenstvu igrati 4-2-3-1 kako bi se momčad uigrala za europske ispite?: "Imam pet napadača i naravno da pokušavam igrati sustav gdje će ih što više igrati pa zato drugačije igramo u domaćem prvenstvu. Dvije špice i još jedna na krilu - donosi atraktivnost i golove zbog čega publika dolazi na naše utakmice, ali pokušat ću ovu formaciju uigravati i u domaćem prvenstvu."

Otpala Benfica

Dinamo vrlo vjerojatno neće igrati prijateljsku utakmicu s Benficom koja je bila u planu sljedeće nedjelje. Iako još nije potvrđeno, Dinamo neće putovati u Lisabon, a trener Jurčić nema namjeru umjesto te utakmice organizirati neku lakšu u Hrvatskoj jer, kako je sam rekao, "u tim utakmicama nije dobio pravu reakciju igrača".

Utakmica u Temišvaru je pokazala kako Dinamo može odigrati sjajnu utakmicu i kada Mandžukić nije na pravoj razini: "Mi jesmo hendikepirani i imamo dosta problema kada on ne igra jer gubimo agresiju i nogometnu dubinu, ali protiv svih mojih uvjerenja jest da se momčad bazira na jednom igraču. Mi ne možemo odigrati kvalitetnu utakmicu ako većina igrača nije na visokom nivou, no to je problem s kojim se suočavaju gotovo svi klubovi našeg ranga."

Jedan od onih koji uživa apsolutno povjerenje Dinamova trenera jest Ilija Sivonjić: "Ne gledam ja jesu li on ili Papadopoulos ispred. Za Papadopoulosa sam odmah rekao da je dobar igrač, no on je došao nakon upitne sezone; odradio je pripreme i dobro počeo, no onda je pao. Isto je logično očekivati i za Cufrea, ali ja to ne gledam na taj način."

Dinamov mladi vratar Filip Lončarić bio je na razini u Rumunjskoj; je li on trajno rješenje za gol Dinama?: "Ja nisam neki stručnjak za golmane; on posjeduje talent i osnovu, a na njemu profilirati se ili ne u vrhunskog golmana. Nema smisla raditi karijeru na temelju jedne utakmice, isto kao i pokapati nakon jedne loše."

Nakon uvjerljivog početka sezone, razmišlja li možda trener Dinama o sezoni bez poraza i nekim rekordima?: "To smo pričali i prije Zadra pa smo odmah dobili po glavi", veli Jurčić uz smiješak pa nastavlja: "Cilj je ući u završnicu sa što više bodova razlike, a nekakvi rekordi su sporedna stvar", završio je mladi trener Dinama.

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!