Košarka

Žalgiris i dalje uvjerljiv

Branimir Korać • subota, 03.10.2009.
Žalgiris i dalje uvjerljiv
Foto: Nikola Movrić

Drugi dan zaredom košarkaši Žalgirisa bilježe vrlo visoku pobjedu u Baltičkoj ligi. U subotu je stradao Tartu Rock, a visoku pobjedu ostvario je i Siauliai protiv Nevežisa...

Nakon što je dan ranije razmontirao Valmeiru s plus 34, Žalgiris je upisao još jednu uvjerljivu pobjedu. Ovaj put na gostovanju kod Tartu Rocka kojeg je pregazio s 95:68. Domaćin je vrlo loše otvorio utakmicu, brzo je bio u zaostatku od petnaestak poena i više mu nije bilo spasa.

Po 14 poena ubacili su kod gostiju Marcus Brown i Tadas Klimavicius koji je dodao i devet skokova. Kod poraženih Todd Abernethy ubacio je 15 poena, a Silver Leppik dodao je 13.

Vrlo uvjerljiv bio je Siauliai protiv Nevežisa. Upisao je domaću pobjedu 101:75, a osigurao ju je odličnom igrom na početku drugog poluvremena. Do tada su se gosti dobro držali, no onda je Siauliai proigrao, dobio treću četvrtinu s 29:13 i završio posao bez problema.

U pobjedničkom sastavu ispred ostalih bili su Deividas Gailius s 31 poenom (5/6 trica) te Arvydas Siksnius s 12 poena. Kod Nevežisa 16 poena ubacio je Darius Gvezdauskas, a 12 poena i 11 skokova dodao je Egidijus Dimsa.

Najneizvjesniji dvoboj igran je u Tallinnu gdje je Kalev ugostio VEF Rigu. Domaćin je na kraju slavio 90:85 u tijesnom dvoboju odlučenom u završnici. Na poluvremenu su Latvijci imali visokih plus 16, vodili su 52:36, no u drugom dijelu domaćin je napravio veliki preokret i odnio pobjedu.

Kod Kaleva bolji od ostalih bili su Aleksandar Bojić s 22 poena i osam skokova, Gregor Arbet s 21 poenom i sedam skokova te Tanel Sokk s 15 poena i 11 asistencija. Kod poraženih Ingus Bankevics ubacio je 20 poena, a Alex Renfroe 18 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Baltička liga:
Tartu Rock - Žalgiris 68:95
Siauliai - Nevežis 101:75
Kalev/Cramo - VEF Riga 90:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!