Košarka

"Poštujem Repešu"

Borna Rupnik • subota, 03.10.2009.
"Poštujem Repešu"
Foto: Nikola Movrić

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Jasmin Repeša, gost je u trening-kampu Toronto Raptorsa, a trener tamošnje momčadi smatra da od njega može štošta naučiti...

Toronto je donedavno bio dom našeg reprezentativca Roka Ukića, a ovoga je tjedna postao privremeni domaćin izborniku Jasminu Repeši, koji promatra treninge tamošnji Raptorsa. Ukić je u međuvremenu preseljen u Milwaukee Buckse, no Repeša sigurno ima svašta za vidjeti.

"Ovo mi je prva prilika da pratim rad u nekoj NBA momčadi u malo dužem razdoblju. Ne gledam samo kako treniraju, nego i kako je klub organiziran te sve što se zbiva oko njega. Krasi ih izvanredna atmosfera. Marljivo treniraju, a svatko je usredotočen na svoj posao", prokomentirao je hrvatski izbornik.

Poštovanje je obostrano. Trener kanadske momčadi, Jay Triano, razgovarao je s Repešom spreman prihvatiti savjet i naučiti nešto novo. "Rekao sam i svojim pomoćnicima da odu popričati s njime. Mnogo toga možemo naučiti trenera koji se tako dugo bave svojim poslom u Europi", izjavio je za kanadski dnevnik.

"Stvarno ga poštujem. Pokušavam razgovarati s njime svaki dan i cijenim što je ovdje", dodao je Triano.

Repeša je trenirao dvojicu igrača koja su nosila dres Raptorsa: osim Roka Ukića, tu je Marco Belinelli, koji je kao 17-godišnjak igrao pod Repešinom paskom u Bologni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!