Nogomet

Potpićan među 16 najboljih

Matej Milanović • nedjelja, 04.10.2009.
Potpićan među 16 najboljih
Foto: Davor Sajko

Malonogometaši hrvatskog prvaka Potpićana imali su veliku šansu doći do povijesne pobjede protiv renomiranijeg Araza, koja bi im donijela povoljniji ždrijeb nastavka natjecanja. Nažalost, ni fenomenalni Funčić na vratima nije uspio spasiti dvostruko vodstvo te je utakmica završila 4:4. Ipak, ostaje zadovoljstvo zbog prolaska među 16 najboljih malonogometnih momčadi u Europi...

Araz Naxcivan - Potpićan 98 4:4 (2:3)

Liga prvaka, Skupina 5, Pula, Dom sportova Mate Parlov

Araz: Tverjankin, Sergio Lucas 2, Kapkov, Farzalijev, Tiago Rodrigues Paz, Nilson Santos 1, Mammadkarimov, Felipe Santos, Borisov 1, Gambarov, Saljanskij, Čujkov. Trener: Silva

Potpićan 98: Funčić, Lalić, K. Drndić, Tomljanović, P. Drndić 3, Didović, Bojkić, Radusin, Kosir, Hoxha 1. Trener: Peruško

Suci: Cardoso (Portugal), Blazquez Sierra (Španjolska)

U posljednjem susretu turnira Lige prvaka u futsalu koji se igrao u Puli azerbajdžanski Araz iz Naxcivana i Potpićan razigravali su za prvo mjesto. Araz je stisnuo Potpićana od prvog sučevog zvižduka i nakon par šuteva koji su prošli pored gola Vitalij Borisov je uspio zatresti mrežu na isteku druge minute jakim udarcem sa sedam metara.

Ipak, uspjeli su se brzo probuditi igrači Potpićana i s dva pogotka u šestoj minuti preokrenuti rezultat. Prvi je zabio Patrik Drndić, a drugi Fatos Hoxha u kontri, na asistenciju Drndića.

ZAVRŠNA LJESTVICA

1. Araz (Aze) - 7 (12:5)
2. POTPIĆAN - 5 (11:10)

---
3. Kolubara (Srb) - 3 (10:11)
4. Omonia (Cip) - 1 (7:14)

Nakon tog iznenađujućeg preokreta Araz je polako preuzeo inicijativu i Roberto Funčić je u nekoliko navrata morao spašavati svoja vrata sredinom prvog dijela. U 13. minuti blizu novog pogotka bio je Potpićan, ali je Drndićev šut na liniji zaustavio Sergio Lucas.

Araz je nakon tog bljeska nastavio dominirati. Funčić je zaustavio što je mogao i dva pokušaja Araza su završila na okviru gola, no u 16. minuti su gosti uspjeli izjednačiti praktički reprizom gola Borisova s jedinom razlikom što je u glavnoj ulozi bio Nilson Santos.

Pomalo iznenađujuće, uslijedio je novi bljesak hrvatskog prvaka. Alen Lalić je pucao slijeva, Marat Saljanskij je obranio, a odbijenu loptu je iz teške pozicije u gol uputio Patrik Drndić za 3:2 Potpićana. Nakon što je zabio dva gola, fenomenalni Drndić je u 18. minuti dvaput spasio vlastiti. Naime, Araz je iskoristio nepostavljenost obrane Potpićana, Funčić je dvaput ispao iz igre te je Drndić odličnim postavljanjem spasio vodstvo.

U nastavku je Araz od samog početka zaigrao s najjačom postavom te prvim golmanom, Andrejom Tverjankinom na golu. Ni to im međutim nije pomoglo, stiskao je Araz pokušavao izjednačiti, ali je u 24. minuti u kontri Lalić uputio šut, a Patrik Drndić je ponovno bio spreman na odbijenoj lopti za 4:2.

Nakon četvrtog gola, Potpićan se uglavnom branio i iz kontri pokušavao doći do pogotka, a Funčić je nebrojeno puta spašavao svoju mrežu odličnim intervencijama. Mogli su domaći dodatno povećati u 33. minuti, no nakon neiskorištene prilike stigla je kazna. Sergio Lucas je napokon svladao Funčića i smanjio na 4:3.

Pet minuta prije kraja Araz je izvukao golmana i Potpićan je došao do kontre kojom su mogli riješiti susret. Nažalost, Patrik Drndić ovaj put nije odigrao na nivou ostatka utakmice. Prvo je bio neprecizan i pogodio vratnicu, a zatim je sebično pucao i promašio čitav gol u situaciji u kojoj je imao puno bolje postavljenog suigrača. Kazna je došla odmah u idućem napadu. Azerbajdžanci su ponovno izigrali domaću obranu i Sergio Lucas je po drugi put probio Funčića za konačnih 4:4.

Araz je diktirao igru većinu susreta, i po broju stvorenih prilika vjerojatno je zaslužio bod, ali Potpićan mora žaliti za nevjerojatnom prilikom koju su propustili. Imali su nekoliko prilika za peti gol koji bi riješio sve dvojbe. Ovako moraju biti i sretni što nisu izgubili budući da je moglo biti i desetak lopti u njihovoj mreži da nije bilo inspiriranog Funčića.

Patrik Drndić je pak onom akcijom pet minuta prije kraja utakmice pokvario odličnu sliku stvorenu u ostatku utakmice i pretvorio se u tragičara susreta. Araz se pak može smatrati dosta sretnim što su osvojili bod i što je prvim mjestom osigurao bolju poziciju u ždrijebu.

Potpićan na kraju može biti zadovoljan činjenicom da nastavlja svoj nastup u Futsal Cupu. U elitnu rundu Potpićanci će ući kao autsajderi koji će tražiti nova iznenađenja.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!