Automoto

Lorenzo: "Savršeni vikend"

Matej Milanović • nedjelja, 04.10.2009.
Lorenzo: "Savršeni vikend"
Foto: EPA

Nakon MotoGP utrke u Estorilu Valentino Rossi rekao je da je imao problema s motorom i da nije sve bilo podešeno kako treba te se zato nije mogao boriti za pobjedu. Casey Stoner presretan je što je osvojio postolje na povratku, a Jorge Lorenzo smatra da jako teško može doći do naslova, iako je pobijedio u Portugalu...

Jorge Lorenzo bio je sretan pobjedom u Estorilu iako nije previše uvjeren u svoje mogućnosti da preokrene situaciju u prvenstvu: "Sada, kad sam ponovno pobijedio, naslov više nije tako nemoguć, ali i dalje je strašno teško. Ovo je bio savršeni vikend. Dominirali smo i ja sam imao dobar start što me učinilo veoma uvjerenim u moje mogućnosti. Casey je na početku bio jako brz, ali je usporio nakon početnih krugova i ja sam samo zadržao svoj ritam."

Njegov konkurent za naslov, Valentino Rossi, kaže da nije sve funkcioniralo kako je trebalo ovaj vikend, ali ne brine se previše i smatra da treba ići utrku po utrku i pobrinuti se da u Australiji sve bude u najboljem redu: "Mislio sam da mogu ostati sa Stonerom i Pedrosom, ali oni su išli bolje od mene i nisam ništa mogao poduzeti. Nisam imao dovoljno gripa na zadnjem kotaču i to me spriječilo da idem brzo. Danas nismo bili dovoljno kompetitivni. Ima još tri utrke na tri zanimljive staze. Moramo razmišljati utrku po utrku. Phillip Island je uvijek bila dobra staza za mene."

Vezane vijesti

Veliki povratnik, Casey Stoner, presretan je drugim mjestom iako je priznao da još nije potpuno spreman s fizičke strane: "Znamo da smo imali brzinu, ali vratiti se utrkama nije lagano, posebno kada se toliko dugo udaljite od motora usred sezone. Kako su prolazili dani ovog vikenda tako su stvari išle bolje. Imao sam problema pri kraju utrke, ali je Jorge i ovako bio previše brz za mene. Znam da mnogi smatraju da je cijela ova bolest bila samo u mojoj glavi, ali ja znam da mi nikad u životu nije bilo tako loše, kao nakon onih utrka. Bilo je grozno ne biti kompetitivni na onakav način. Drago mi je što sam ušutio kritičare."

Nakon utrke svoj je komentar dao i Daniel Pedrosa koji je zbog problema na motoru morao odustati od borbe sa Stonerom za drugo mjesto te je u konačnici sretan s postoljem: "Jorge je stvarno brzo vozio u prvih nekoliko krugova, a ja iako sam se trudio što sam više mogao, nisam uspijevao pratiti ritam i on je napravio razliku. Kada me stigao Casey pokušao sam ostati uz njega, ali u jednom trenutku mi se motor zatresao dok sam kočio i ja sam skoro izletio sa staze. Nakon toga mi je i Casey pobjegao tako da moram biti zadovoljan postoljem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!