Ostali sportovi

Talijanke obranile naslov

Ivana Strahija • nedjelja, 04.10.2009.
Talijanke obranile naslov

U finalnom meču Europskog odbojkaškog prvenstva za žene susrele su se dvije jedine neporažene ekipe, Italija i Nizozemska. Talijanke su umalo pregazile Nizozemke, i obranile naslov najboljih europskih odbojkašica.

Početak utakmice nikako nije dao naslutiti kraj. Igralo se izjednačeno sve do 13:13, a nijedna ekipa nije uspjela doći do više od dva poena vodstva. No tada Nizozemke staju neobjašnjivo, a Talijanke jakom igrom dopuštaju protivnicama još svega dva poena.

No, u drugom su se setu Nizozemke vratile u igru i vrlo ozbiljno povele 8:3, a publika se ponadala da će prvi set za narančaste ostati jedini izgubljeni. Talijanke ipak nisu mislile tako, već su hladne glave digle svoju igru, a odlični blok i uravnoteženi napad još jednom su pokopali nizozemske nade. Italija je preokrenula na 16:15, a set zaključila s 25:19.

Iako su Nizozemke nakon dva takva seta bile psihički slomljene, nisu mogle ne iskoristiti pad koncentracije kod Talijanki, koje su opijene uspjehom prerano počele slaviti zlato. Nakon još jednog dobrog početka seta Italija je počela igrati slabije, no do kraja susreta Nizozemska je uspjela doći na svega –5.

EP odbojka, finale
Italija – Nizozemska 3-0 (25-16, 25-19, 25-20)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!