Ostali sportovi

Bronca za Poljsku

Ivana Strahija • nedjelja, 04.10.2009.
Bronca za Poljsku

U tri čista seta Poljakinje su osvojile europsku broncu i tako dokazale da je višegodišnje ulaganje u odbojku u toj zemlji imalo učinke. Isto je tako jasno da grupa u kojoj Hrvatice nisu uspjele izboriti nastavak natjecanja nije bila nimalo laka.

U utakmici za broncu Njemačka nije potvrdila onu o trećoj sreći. Izgubile su Njemice ove godine i treći puta od Poljske, te tako nakon napornog Europskog prvenstva ostale bez medalje. Treba reći da je velik dio od 13500 gledatelja u dvorani u Lodzu ipak davalo podršku domaćoj ekipi, pa je i to doprinijelo pobjedi Poljske.

Poljakinje su otvorile susret s 5:1, koje su Njemice pokušale, ali nikako nisu uspijevale nadoknaditi. Kad bi se približile na dva poena Poljska bi samo pojačala tempo, i na kraju ostavila Njemačku na svega 16 poena.

Ni u drugom setu Njemice se nisu uspjele dići. Nakon što je prednost od tri poena Poljakinjama osigurala odlična Jagielo, njemački izbornik Giovanni Guidetti izmjenama pokušava poboljšati igru svoje ekipe, ali im je to malo pomoglo protiv Poljakinja.

Treći je set bio i najuzbudljiviji. Iako su Poljakinje opet imale 5:1, Njemice su suočene s porazom dale i posljednji atom snage, te sustigle domaće na 16:15, i tada opet na 23:23. No, Poljakinjama je medalja značila i previše da bi je prokockale, pa uz frenetičnu podršku prepune dvorane osvajaju dva potrebna poena.

Nakon susreta je Guidetti priznao Poljskoj da je bolja: "Poljakinje su danas pokazale klasu više. Iako smo izgubili, pravi je doživljaj igrati pred takvom publikom. Borili smo se, dali sve od sebe, ali nismo uspjeli. Ipak je iza nas odlično ljeto, mislim da će se i moje igračice složiti."

Europsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:
Poljska – Njemačka 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!