Košarka

Večer domaćina, minute i Ukiću

Igor Maračić • ponedjeljak, 05.10.2009.
Večer domaćina, minute i Ukiću
Foto: EPA

U nedjelju su u sklopu NBA predsezone odigrane tri utakmice, u svakoj su pobjedu odnijeli domaćini, a zanimljivo je kako je svih šest ekipa postiglo više od 100 koševa. Solidnu minutažu dobio je i Roko Ukić u svojim Milwaukee Bucksima...

Blake Griffin će na nešto službeniju premijeru ipak morati pričekati. U međuvremenu njegovi Clippersi doživjeli su poraz kod Warriorsa, za koje je ipak nastupio Stephen Jackson (11 poena, četiri skoka). Najefikasniji je bio Anthony Morrow, sa 21 košem. Maggette je dodao 18 poena i šest skokova, a Azubuike 19 koševa i deset skokova.

Kod Clippersa je raspoložen za all-around igru bio Baron Davis (11 koševa, sedam uhvaćenih lopti, pet asistencija), ali je pritom izgubio sedam lopti. Double-double učinak djelo je mladog DeAndrea Jordana, koji je pobrao titulu najboljeg Clippera, sa 22 poena i deset skokova.

Milwaukee Bucksi poraženi su kod Timberwolvesa, a solidan broj minuta na parketu dobio je Roko Ukić. Možda se u prvom nastupu i nije najbolje snašao, pa je ostvario skroman učinak od dva poena (šut 1-3), jedne asistencije, i čak četiri izgubljene lopte. Parket je napokon na pravi način osjetio i Redd, koji se još treba vratiti u formu (sedam poena). Warrick je bio najbolji strijelac Bucksa, sa 24 koša.

I Minnesota ima svoje povratnike. Al Jefferson odigrao je 16 minuta (14 poena), a statistički definitivno je najbolji bio Kevin Love, sa odličnih 17 poena i 13 skokova.

U trećem, susjednom i uvijek aktualnom derbiju, pobjedu protiv Netsa odnijeli su Knicksi, predvođeni run & gun trenerom, D'Antonijem (31 šutirana trica). Trojica igrača išlo je 20+ u poenima, novi-stari David Lee dodao je na svojih 20 još devet skokova. Wilson Chandler imao je 21 koš i sedam uhvaćenih lopti, a Harrington 23 koša.

Novi Netsi imali su čak 56 slobodnih bacanja, te su prekršaji zasad jedino što se gleda kod zamjenskih sudaca. U ovih nekoliko utakmica bilo je dosuđeno stvarno puno prekršaja. No, ni to nije pomoglo Harrisu (14 poena, četiri asista) i mlađahnom društvu. Douglas-Roberts bio je najbolji strijelac sa 21 košem, a slijedi ga Brook Lopez sa 19 i četiri skoka. Rookie Terence Williams (11. pick) upisao je solidnih 11 poena i sedam skokova.

Predsezona se polako zahuktava, a danas su na rasporedu dvije vrlo zanimljive utakmice, Orlando gostuje u Dallasu, a Miami kod Pistonsa.

NBA predsezona: Golden State Warriors - L.A. Clippers 108:101
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 117:103
New York Knicks - New Jersey Nets 115:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!