Ostali sportovi

STK Dr. Časl izborio treći krug natjecanja

Sportnet • ponedjeljak, 05.10.2009.
STK Dr. Časl izborio treći krug natjecanja

Proteklog vikenda odigran je drugi krug ETTU Kupa u kojem su od hrvatskih predstavnika nastupili STK Dr. Časl i GSTK Zagreb. A ishod drugog kruga bio je upravo onakav kakvim su ga u klubovima i najavili – Dr. Časl se s domaćinima borio, a na koncu i izborio, za prvo mjesto u skupini, dok je Zagreb nakon prvog poraza dao priliku mladim igračima.

STK Dr. Časl je u drugom krugu bio na gostovanju kod češkog El Nina, u skupini osam u kojoj su još igrali belgijski Citibakn Virton i španjolski Falcons Sabadell. Tomislav Japec, Roko Tošić i Jia Zeng prvog su dana ostvarili dvije lake pobjede. Protiv Citibank Virtona su slavili sa 3:0, da bi nekoliko sati kasnije sa 3:1 svladali i Falcons Sabadell.

Posljednji susret, onaj nedjeljni protiv El Nina bio je susret za prvom mjesto u skupini, a nakon višesatne borbe STK Dr. Časl je sa 3:2 došao do pobjede i tako osigurao plasman u treći krug, odnosno među 16 najboljih.

"Susret sa El Ninom je bio pravi triler. Dečki su igrali odlično i izvukli pobjede, a u svemu su im pomogli i naši navijači koji su složili odličnu atmosferu", zadovoljno je nakon susreta komentirao predsjednik kluba Martin Tino Časl koji je na susret u Prag poveo i 60 učenika Privatne Gimnazije i osnovne škole Dr. Časl. Treći krug, ETTU kupa na rasporedu je 13. studenog 2009.

GSTK Zagreb je pak gostovao kod španjolskog kluba Irun Leka Enea u skupini dva u kojoj su još igrali i talijanski Paiuscato Este i turski Solvay Genclik Spor Kulübü. Zagreb je u prvom susretu odmjerio snage s Talijanima i doživio poraz od 3:0. U drugom susretu su pak bili bolji od turske ekipe, da bi u posljednjem meču sa 3:1 izgubili od domaćina i tako kao treći u skupini okončali svoj nastup u ETTU Kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!