Košarka

"Želim opravdati očekivanja"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.10.2009.
"Želim opravdati očekivanja"
Foto: Kristijan Komarica

Nikša Prkačin još će jednu sezonu provesti u Zagrebu. Međutim, plavi je dres Cibone zamijenio onim žutim Zagreba i tako okrunio ambiciozno ljeto Bajramovićevih "Mrava". U Trnskom se prema novim izazovima kreće s optimizmom...

U ponedjeljak je i službeno predstavljena nova momčad KK Zagreba. Uz novog sponzora, svlačionicu u Trnskom pojačali su Ante Mašić, Pankracije Barać i kao šlag na tortu - Nikola Prkačin. Upravo je hrvatski reprezentativac jedan od glavnih temelja dobrog raspoloženja u taboru Denisa Bajramovića.

Na prigodnoj konferenciji za medije stanje u klubu prvo je opisao predsjednik Davor Jelavić. "Svjesni smo da se bez ulaganja u vlastite igrače upada u probleme. Nama se polako vraćaju ulaganja u domaće snage iz proteklih godina, imamo nekoliko perspektivnih mladih košarkaša", rekao je.

Vezane vijesti

Ljeto je u Trnskom bilo prometno. "Zahvalili smo šestorici igrača, koji su pronašli nove klubove", podsjetio je Jelavić, a radi se o Papcu, Dundoviću, Vladoviću, Moroviću, Rahimiću i Drezgi. Najvećim je pojačanjem predsjednik izrazito zadovoljan.

"Nikša Prkačin je sam došao k nama. Želio je igrati za Zagreb, druga mu je opcija bila jedino rodni Dubrovnik. No, ovdje mu je obitelj i bit će od velike pomoći Tomiću i Žoriću pod košem. Naš je cilj ići prema vrhu i nadam se da ćemo stići daleko", zaključio je.

Riječ je potom dobio trener Bajramović. Zagreb je tijekom pripremnih razdoblja imao stopostotan učinak, no svi su se složili da to ne znači puno. "S devet pobjeda u devet utakmica sam iznimno zadovoljan. Taj podatak ne govori mnogo, ali iskristalizirali smo bazu igrača koja će iznijeti najveći teret. Drago mi je da se Prkačin odlučio za nas, njemu je sigurno mjesto u košarci", kaže strateg Mrava.

Prva zvijezda cijelog događaja, Nikša Prkačin, nije bio posebno pričljiv. On će svoje vjerojatno reći na terenu. "Želim opravdati očekivanja i nadam se da ću uspjeti u tome. Zahvalio bih se svima što su me primili", izjavio je, službeno odgodivši svoj odlazak u mirovinu.

Partner u reketu bit će mu Ante Tomić, budući nositelj igre hrvatske reprezentacije. On je prokomentirao: "Na nama je da se trudimo i igramo najbolje što možemo. 9-0 u pripremama zvuči lijepo, iako bi nam možda dobro došla i još koja jača utakmica, ali ono pravo počinje u petak u Sarajevu".

Vanjsku liniju i ove će godine predvoditi iskusni Damir Mulaomerović: "S Prkačinom smo dobili jednu dimenziju više, kako na parketu, tako i u medijima. Tijekom ljeta bilo je i nekih ozljeda, ali polako se vraćamo i nadam se da ćemo svi biti zdravi. Imamo snage i aduta pobjedom otvoriti NLB ligu".

Prvo kolo regionalnog natjecanja Zagreb će otvoriti u petak, 9. listopada u 20 sati, protiv Bosne u Sarajevu.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!