Nogomet

Na vrhu bez promjena, Dinamo pao

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.10.2009.
Na vrhu bez promjena, Dinamo pao
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Međunarodno udruženje za nogometnu povijest i statistiku objavilo je redovnu ljestvicu svjetskih nogometnih klubova. Na samom vrhu promjena nema, no promjena ima u plasmanu naših klubova...

Prema posljednjoj ljestvici IFFHS-a, najbolje plasirani hrvatski klub je kao i niz ranijih mjeseci zagrebački Dinamo. Modri su na novoj ljestvici zabilježili pad od čak 25 pozicija u odnosu na prošlomjesečnu ljestvicu. Krivac za to je poraz od Anderlechta, ali će zato pozitivan rezultat s Timisoarom ponovno podići Zagrepčane.

Dinamo trenutno zauzima 87. poziciju u društvu paragvajskog Cerro Portena, peruanskog Universidad San Martina te nigerijskog Heartlanda.

Na novoj ljestvici Slaven Belupo je napredovao 11 pozicija i trenutno je 196. klub svijeta, a tu poziciju dijeli s varšavskom Legijom, Olimpijem iz Tbilisija, belgijskim Genkom, turskim Sivasporom, al-Kuwaitom te al-Shababom iz Riyadha.

Napredak od sedam pozicija upisao je Hajduk koji je sada 339. klub svijeta, a uz bok Splićanima su Černo More iz Varne, estonski Nömme Kalju, finska Honka, al-Arabi Kuwait, Beitar iz Jeruzalema te katarski Umm-Salal.

U Topu 10 nema novih stanovnika. Napretke su zabilježili Chelsea s četvrtog na treće mjesto te Arsenal sa sedmog na peto mjesto. Na vrhu su i dalje vodeći Manchester United te drugoplasirana Barcelona.

Deset najboljih:
1. (1) Manchester United 348
2. (2) Barcelona (Španjolska) 328
3. (4) Chelsea (Engleska) 294
4. (3) Estudiantes (Argentina) 281
5. (7) Arsenal (Engleska) 268
6. (6) Šahtar (Ukrajina) 267,5
7. (5) HSV (Njemačka) 264
8. (8) Werder Bremen (Njemačka) 239
9. (9) Liverpool (Engleska) 227
10. (9) Cruzeiro (Brazil) 225

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!