Nogomet

"Englezi će čuvati imidž"

Borna Rupnik • utorak, 06.10.2009.
"Englezi će čuvati imidž"
Foto: Nikola Movrić

Niko Kranjčar i Ivan Rakitić u različitim raspoloženjima dočekuju odlučujuće reprezentativne susrete. Kranjčar se vrlo dobro uklopio u Tottenham, a Rakitić je vrlo dobro upoznao klupu Schalkea...

U nedostatku teško zamjenjivog Luke Modrića, vezni bi red hrvatske nogometne reprezentacije protiv Katara i Kazahstana trebali predvoditi Niko Kranjčar i Ivan Rakitić.

Susret s Katarom samo je prijateljske naravi, a da onaj s Kazahstanom ne bude isto takav moraju se pobrinuti Englezi i uskratiti Ukrajincima pobjedu. Kranjčar se trudi ostati usredotočen na vlastite mogućnosti: "Treniramo zbog sebe jer smo svjesni da ne možemo imati utjecaja na druge rasplete".

Imao je prilike upoznati engleski mentalitet i vjeruje da izabranici Fabija Capella neće ući s manje od 100% svojih sposobnosti. "Uvjeren sam da će pružiti jednu ozbiljnu partiju. Capello im to neće dopustiti, on ne podnosi opšutanje", kaže Kranjčar.

"Englezi će čuvati svoj imidž sportske nacije", dodao je, "i uvijek će igrati na pobjedu. Suigrači me uvjeravaju da će dati maksimum svojih mogućnosti, a ionako mislim da nitko ne voli gubiti bez obira na važnost susreta".

Istaknuo je zadovoljstvo što je dres Portsmoutha zamijenio onim Tottenhama:"Odlično mi je u Londonu i zadovoljan sam tim potezom. Štoviše, ugodno sam iznenađen kvalitetom na White Hart Laneu. Ne igramo paralelno u Europi i mislim da možemo čak i do Lige prvaka".

Klupske ambicije Ivana Rakitića prije svega se odnose na borbu za prvu jedanaestoricu. "Razgovarao sam o svojoj situaciji i s trenerom", otkrio je Rakitić, koji rijetko dobiva bundesligaške minute, objašnjavajući to neuklapanjem u Magathovu koncepciju.

"Ne mogu reći da nisam pomislio i na odlazak iz Gelsenkirchena", priznao je naš veznjak, ali ne želi se predati bez borbe. "Prvo želim dati sve od sebe kako bih uspio i postao standardan prvotimac", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!