Nogomet

"Za Real bih igrao besplatno"

Borna Rupnik • srijeda, 07.10.2009.
"Za Real bih igrao besplatno"
Foto: Bruno Karadža

Brazilski branič Roberto Carlos svoje je najbolje igračke dane proveo u madridskom Realu. Danas brani boje Fenerbahčea, ali rado bi se vratio na Santiago Bernabeu, makar i na pola godine. Novac? Nebitan...

Roberto Carlos bio je standardan član postave prvih Galacticosa, a nakon raspada sustava preselio je u turski Fenerbahče. Tamo je proveo dvije godine, ali kraj treće sezone neće dočekati u Istanbulu.

Fenerbahče je odlično startao u novo prvenstvo, s osam pobjeda u osam susreta, ali to Brazilcu nije dovoljan motiv za nastavak: "Odlučio sam da ću otići u prosincu. Naposljetku ću se vratiti u Brazil, ali volio bih igrati za Real Madrid od siječnja do lipnja".

S obzirom na raspoloživi igrački kadar Manuela Pellegrinija, takav prijedlog vjerojatno ne bi pao na plodno tlo da Roberto Carlos nije dodao: "Spreman sam igrati besplatno. To bi mi se svidjelo, u Madridu sam proveo prekrasne godine, osvojio sam sve što se moglo i smatram ga svojim domom".

"Bilo bi mi važno vratiti se u Real. Želim to kao igrač, ali bude li moguće htio bih nastaviti raditi i s djecom ili mladima te ih naučiti svemu što znam", istaknuo je Roberto Carlos.

U dresu Reala brazilski je nogometaš izrazito jakog udarca istrčao čak 584 puta. Pritom je postigao 71 pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!