Košarka

"Imamo momčad koja obećava"

Ivor Krapac • petak, 09.10.2009.
"Imamo momčad koja obećava"
Foto: Kristijan Komarica

Iako ćemo pravu vrijednost promijenjene Cibonine momčadi tek vidjeti, Velimir Perasović s puno optimizma dočekuje novu sezonu, svoju drugu na klupi Cibosa. Peras je svjestan da mladi sastav kojeg ima na raspolaganju sa sobom nosi pluseve i minuse, a naravno, nada se da će plusevi odnijeti prevagu...

Za početak - dobra vijest za Cibonu. Po informacijama iz kluba, postignut je dogovor s igračima kojima se duguje, pa nema prepreka da u prvoj utakmici sezone, u subotu u 20 sati u Draženovom domu protiv Širokog na otvaranju NLB lige, Cibosi zaigraju sa svim novim pojačanjima. Velimir Perasović je ovo dočekao raširenih ruku, iako i pomalo oprezan: "Danas sam i ja čuo da je sve u redu, ali nažalost, ne bi me uopće iznenadilo da sutra ne bude tako. No, pripremam kompletnu momčad."

Nakon više od mjesec dana priprema i 10-ak odigranih utakmica, došao je red na ono za što se spremalo, a u očekivanju starta Peras ovako vidi svoju novu momčad, s drugačijim nositeljima igre u odnosu na prošlu sezonu: "Puno je mladih igrača koji bi u našem klubu trebali pokazati svoj potencijal i razviti ga u punoj mjeri. Očekujem da će momčad u tijeku sezone rasti, dizati se kako mladi igrači budu dobivali samopouzdanje i kvalitetu igre u svojim rukama."

Vezane vijesti

"Nisam pesimist, imamo momčad koja obećava i koja će se svidjeti publici. Jako je važno da nas na početku sezone prati rezultat zbog samopouzdanja i dobrog ritma, zbog toga nam je utakmica protiv Širokog jako važna, prva je službena, a krenuti u sezonu s pobjedom je uvijek bitno."

Godišnje ulaznice

S približavanjem početka Eurolige, 21. listopada u Draženovom domu protiv Montepaschija, povećava se i interes za Cibonine sezonske ulaznice koje se prodaju po cijeni od 1000 kuna za plavi, 800 za crveni i 300 za žuti sektor, uz 25 posto popusta za sve koji obnavljaju pretplatu. Sve informacije mogu se dobiti u klupskom fan shopu u Ciboninom prolazu.

Ukoliko žele rezervirati mjesta u dvorani na kojima su bili prošle sezone, svi prošlosezonski Cibonini vlasnici godišnjih ulaznica mogu se javiti i predbilježiti u fan shopu prije starta Eurolige.

S obzirom na mladost, Cibonin trener svjestan je da će biti oscilacija, i sjajnih i lošijih utakmica, no s tijekom sezone toga bi trebalo biti što manje: "Sada na startu nam je možda najveći hendikep što nismo imali Marka Tomasa u pripremama, nismo uspjeli uigrati momčad s njim i njega s momčadi. On bi trebao biti važan u našoj igri, a momčad ga još nije doživjela u kontinuitetu, što je jedini hendikep kojeg vidim u ovom trenutku."

Dok Tomasa tek treba uklopiti, s onima koji su s momčadi od prvog dana priprema takvih problema nema, a među njima je Peras kao pozitivna iznenađenja izdvojio Jamonta Gordona i Bojana Bogdanovića. "Gordon je odigrao bolje nego što smo se nadali, ali to je bilo u pripremnom razdoblju, ima 22 godine i sigurno će biti oscilacija. Bogdanović nas je apsolutno iznenadio, svojim radom i igrama pokazao je da na njega ozbiljno možemo računati kao na važan dio momčadi."

20-godišnji Mostarac je dio razloga što bi, da je prije početka slaganja momčadi znao ono što danas zna, Perasović neke stvari napravio drugačije, dovodeći po jednog stranog igrača na vanjskim pozicijama i pod obručem: "Bogdanović je momak koji dosad nije igrao nijednu jaču ligu, bio je u drugoj Realovoj momčadi, u Murciji nije dobio priliku, ovo bi mu zapravo trebala biti prva seniorska sezona. Nisam očekivao da će toliko moći pomoći u tom pravcu, ali sada se više ne mogu vratiti na ono što je bilo."

Prvi pravi test bit će subotnji ogled sa Širokim, momčadi koja se, po opisu Ciboninog trenera, oslanja na kvalitetnu unutarnju liniju predvođenu iskusnim Ivanom Grgatom, Hrvoja Puljka na vanjskim pozicijama, dvojicu Amerikanaca (branički dvojac Aaron Nixon - Chester Mason), a plus im je i što su uigrani i s istim trenerom kao i prošle sezone, Hrvojem Vlašićem.

"Ne mogu govoriti konkretnije jer još nismo igrali protiv njih, ali po onom što sam vidio, to je ekipa koja je neugodna svakome, imaju kompetitivnu momčad koja dolazi po iznenađenje. Probat će pobijediti, imaju kvalitetu za dobiti svakoga, ali isto tako, mi imamo i motiva i ambicije i kvalitetu da izvučemo utakmicu", najavio je Peras, potom se pozabavivši i ostatkom konkurencije u NLB ligi.

"Momčadi koje su zadržale puno nositelja igre od prošle sezone, poput Hemofarma, Crvene zvezde, Zadra ili FMP-a, bit će u prednosti jer nemaju problema s uigravanjem i uklapanjem novih igrača, sigurno je da će u startu igrati lakše nego ostali. Od ostalih, tu je Olimpija koja se izuzetno pojačala, Partizan koji će ponovno biti jak, Budućnost će se također boriti za Final Four, a ne treba zaboraviti ni na Cedevitu i Zagreb, i oni s rosterima koje imaju mogu do završnog turnira. Mi bismo trebali biti u skupini sedam ili osam momčadi koje će konkurirati za Final Four, liga na papiru djeluje izjednačenije, ali nikad se ne zna kako će ispasti."

Kako će stvari izgledati na terenu vidjet ćemo vrlo brzo, već od sutra.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!