Košarka

Olympiacos brzo pao u San Antoniju

Bernard Jurišić • subota, 10.10.2009.
Olympiacos brzo pao u San Antoniju
Foto: Kristijan Komarica

Nakon Partizana i Reala, ni grčki Olympiacos nije uspio ozbiljnije zaprijetiti protivnicima iz NBA društva. Na gostovanju u San Antoniju Spursi su već u prvoj četvrtini riješili pitanje pobjednika, pa se do kraja gledala zanimljiva, makar nimalo neizvjesna utakmica...

Pirejski Olympiacos zbog svoje je rastrošnosti i manje ili više ozbiljnim basnoslovnim ponudama nekima od najvećih NBA zvijezda postao najspominjaniji europski košarkaški klub u SAD-u. Grčka je momčad ove godine pozvana na američku turneju na kojoj će se ogledati s dvije momčadi iz samog NBA vrha - San Antonio Spursima i Cleveland Cavaliersima.

Noćas su "djeca Pireja" istrčala na parket u San Antoniju i doživjela poraz 89:107. Spursi su sve riješili već u prvoj četvrtini koju su dobili 39:21, pa se u preostalih 36 minuta vodila prilično ravnopravna borba u kojoj predstavnik Europe ipak nije uspio ozbiljnije zaprijetiti prednosti "mamuza".

Trener Olympiacosa Panayotis Yannakis samo je bivšem NBA dvojcu Childress - Wafer poklonio značajniju ulogu, želeći svojim domaćinima pokazati što su im "oteli". Childress je za 36 minuta postigao 15 poena uz 9 skokova, Wafer je dodao 11 ubačaja. Priključio im se i Schortsanidis sa 16 ubačaja za 19 minuta, a naš Nikola Vujčić je za 11 minuta ubacio 4 poena uz dvije asistencije i jedan skok.

Kod Spursa je najefikasniji bio George Hill sa 17 poena, a Tony Parker (12 poena) i Tim Duncan (10) odradili su kraće role od 15-ak minuta.

Grčke doprvake u ponedjeljak očekuje gostovanje kod LeBronovih i Shaqovih Cleveland Cavaliersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!