Košarka

Prvo slavlje Ukića i Bucksa

Goran Markuš • nedjelja, 11.10.2009.
Prvo slavlje Ukića i Bucksa

Uoči ogleda sa Bullsima Bucksi su još uvijek bili bez predsezonske pobjede, no sjajni nastup i nešto malo manje od šest tisuća posjetitelja bili su dovoljni za prekid crne serije kluba našeg Roka Leni Ukića. Velika je noć i iza Anthonyja Morrowa koji je osigurao slavlje Warriorsa u Phoenixu, a do očekivane pobjede stigli su i košarkaši Cleveland Cavaliersa...

Iako su dosad pretrpjeli već dva predsezonska poraza Milwaukee je čvrsto ušao u ogled sa stopostotnim Bullsima koji se vrlo brzo nalaze u minusu. Igralo se prilično izjednačeno tijekom cijelog prvog poluvremena, no Bucksi su bili ti koji su bolje iskoristili pogreške svog protivnika i na odmor odlaze sa sasvim solidnih devet poena prednosti.

Treću četvrtinu gosti ipak otvaraju nešto ambicioznije i približavaju se domaćinima, no ispred gotovo šest tisuća gledatelja Bucksi nisu imali namjeru izgubiti dobiveno i polako, ali sigurno održavaju svoju prednost da bi rizik s kojim su se Bullsi morali suočiti otvaranjem u posljednjih 12 minuta igre sjajno iskoristili i susret okončali sa još ugodnijih osam poena prednosti.

Vezane vijesti

Sa 14 poena i sedam skokova najefikasniji igrač gostiju bio je James Johnson, a sa 13 poena i šest asistencija slijedi ga Jannero Pargo. S druge strane terena najbolje se snašao, Hakim Warrick (13 poena, 8 skokova) uz kojeg svakako moramo spomenuti i dvojac Andrew Bogut (12 poena, 5 skokova) - Carlos Delfino (12 poena). Zamijećenu ulogu odradio je i naš Roko Leni Ukić koji je za deset minuta igre skupio četiri poena (1/1 slobodna bacanja, 0/1 šut za dva, 1/2 šut za tri) uz čak pet asistencija.

Iako čak pet igrača nije bilo u stanju nastupiti do očekivane druge predsezonske pobjede stigli su i košarkaši Clevelanda. Ne može se reći da Charlotte nije pružila dostojanstven otpor, posebice u trećoj četvrtini nakon koje su čak i preuzeli vodstvo, no LeBron James (11 poena, 5 asistencija) i društvo jednostavno su bili presnažni.

Uz LeBrona velika pohvala ide i Shaquille O'Neala (12 poena, 4 skoka) koji se očito još uvijek privikava na momčad, no upravo je on odličnom mini-serijom u trećoj četvrtini održao Cavse na solidnom odstojanju od protivnika. Usprkos svemu, najefikasnijim igračem Clevelanda pokazao se J. J. Hickson (15 poena, 7 skokova) dok je s druge strane sa 18 poena i pet skokova najkonkretniji bio Gerald Wallace.

Nevjerojatna noć je i iza Anthonyja Morrowa koji je sa 30 poena i šest skokova donio treće ovosezonsko slavlje Golden State Warriorsima. Kao što se i očekivalo u ovom ogledu poena nije nedostajalo, no kad je bilo najvažnije gosti su se puno bolje snašli.

Velike čestitke idu i Warriorsovog picka prve runde drafta, Stephena Curryja koji je uz 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija bio i jedan od presudnih ljudi u posljednjim trenucima susreta. S druge strane terena uz Channinga Fryea (19 poena, 8 skokova) svakako treba spomenuti i Granta Hilla (16 poena, 6 skokova, 4 asistencije).

NBA predsezona:
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 98:86
Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers 96:102
Phoenix Suns - Golden State Warriors 101:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!