Nogomet

"Sve se isplatilo"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.10.2009.
"Sve se isplatilo"
Foto: EPA

Njemački izbornik Joachim Löw istaknuo je zadovoljstvo plasmanom na Svjetsko prvenstvo nakon pobjede u Rusiji. Löw smatra kako su kvalitetno odrađene pripreme bile ključ prema ostvarenju pobjede...

Njemačka je u Rusiji slavila 1:0 i tako osigurala izravan odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjedu Nijemcima donio je Miroslav Klose pogotkom u prvom poluvremenu, Rusija je kasnije pokušavala, ponajviše iz kontranapada, međutim do preokreta nije došla.

"Vidjelo se da smo jako dobro radili tijekom tjedna i da smo se kvalitetno pripremili za ovu utakmicu. Jako sam zadovoljan, rezultat nas mora učiniti ponosnima jer smo osnovni cilj ispunili, a on je bio plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je nakon povratka u Njemačku Löw.

Na sporne situacije nije imao previše zamjerke. "Boateng je zasluženo isključen, nemam nikakve zamjerke na sudačku odluku, a što se tiče jedanaesterca nad Aršavinom, moram priznati kako nisam najbolje vidio tu situaciju i ostaje mi vjerovati sucu", rekao je Löw. Inače, Rusi su se dosta bunili zbog nedosuđenog jedanaesterca nad Aršavinom za kojeg smatraju kako je bio nedvojben.

Zadovoljan je bio i strijelac jedinog pogotka. "Dobro smo se nosili s pritiskom koji je stavljen pred nas. Moskva definitivno nije lagano mjesto za igranje i možemo biti presretni rezultatom. Iskoristili smo naše šanse, nije bilo lako, ali Mesut Özil i ja pokazali smo odličnu suradnju", govorio je Klose.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!