Zimski sportovi

Maple Leafsi i dalje čekaju

Ante Jukić • srijeda, 14.10.2009.
Maple Leafsi i dalje čekaju
Foto: EPA

Ni nakon odigranih šest utakmica nove NHL sezone, Toronto Maple Leafsi ne znaju za pobjedu. Detroit Red Wingsi su, pak, uknjižili dvije, no niti u taboru aktualnih vice-prvaka nisu previše zadovoljni načinom na koji su otvorili novu sezonu...

Detroit Red Wingsi nastavljaju s toplo-hladnim predstavama na početku nove sezone. Nakon uvodna dva poraza na švedskom tlu, pa onda dvije vezane pobjede u Joe Louis Areni, aktualni vice-prvaci otputovali su u Buffalo, gdje su ih domaći Sabresi ispratili s čak šest "komada".

Kada je Valtteri Filppula krajem prve trećine "poništio" vodeći pogodak Stafforda, činilo se kako nas u nastavku utakmice očekuje velika borba za bodove, no samo šest minuta ludog hokeja u drugoj trećini bilo je dovoljno Sabresima za "ovjeravanje" uvjerljive pobjede. Seriju je otvorio Kaleta, nastavili je Vanek i MacArthur, da bi "petardu" u mreži Osgooda svojim drugim pogotkom večeri aktivirao Thomas Vanek. Nažalost domaćina, pri veselju nakon tog gola austrijski napadač zadobio je neugodnu ozljedu gornjeg dijela tijela, koja će ga neko vrijeme udaljiti s leda.

Iako smo noć ranije vidjeli da ni prednost od pet pogodaka nije nedostižna (Chicago nadoknadio 0:5 protiv Calgaryja), takvi se preokreti ipak ne događaju tako često. Štoviše, odmah na početku posljednje trećine Gaustad još je malo "podebljao" prednost domaćina, prije nego je Holmstrom malo ublažio katastrofu Red Wingsa, pogotkom za konačnih 6:2.

Nadali su se u Toronto Maple Leafsima kako je ovo "ta" sezona, no sudeći po samom početku iste, jedna od najpopularnijih svjetskih momčadi još će malo pričekati povratak na stare staze slave. Nakon odigranih šest utakmica nove sezone, Maple Leafsi još uvijek ne znaju za pobjedu, a posljednji su se bodovima protiv uspavanog diva osladili Colorado Avs'i, koji su noćas u Air Canada Centru slavili s glatkih 4:1.

Sjajan početak sezone za momčad iz Denvera, postao je još bolji nakon uvodnih 20 minuta u najvećem kanadskom gradu, budući da su, zahvaljujući golovima Clarka i Jonesa, gosti na prvi odmor otišli s ugodnih 2:0. Odmah na startu drugog perioda, nadu domaćim navijačima nakratko je vratio Beauchemin, no uslijedila su potom nova dva pogotka Avs'a (Tucker i Liles), i povratka za Maple Leafse više nije bilo.

U posljednjoj utakmici večeri, Columbus Blue Jacketsi na svom su ledu pobijedili Calgary Flamese. Goste iz Kanade u vodstvo je krajem prve trećine doveo Glencross, no pogoci Stralmana i Huseliusa iz druge trećine bodove su ipak ostavili u Columbusu.

NHL, rezultati, 13.10.2009: Buffalo - Detroit 6:2, Toronto - Colorado 1:4, Columbus - Calgary 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!