Nogomet

Video: Nesuđeni Hajdukovac za finale SP-a

Borna Rupnik • srijeda, 14.10.2009.
Video: Nesuđeni Hajdukovac za finale SP-a
Foto: EPA

Svjetsko prvenstvo reprezentacija do 20 godina stiglo je do same završnice. Polufinala su uspješno prebrodili Gana i Brazil, te će u međusobnom ogledu dati odgovor na pitanje tko će kući ponijeti titulu najboljeg na svijetu...

Egipat je proteklih dana ugostio najbolje mlade reprezentacije svijeta, a nastup u finalu izborile su nacionalne selekcije Gane i Brazila.

Gana je u prvom polufinalu svladala Mađarsku, jedno od najugodnijih iznenađenja ovog turnira. Dominic Adiyiah u prvom je dijelu dva puta zatresao mađarsku mrežu, no naši su susjedi u nastavku uspjeli zakomplicirati susret.

Marco Futacs prvo je smanjio na 2:1, potom je Abeiku Quansah vratio dva gola prednosti Gani, ali je šest minuta prije kraja precizna bila još jedna mađarska zamjena, Adam Balajti. Međutim, Ganci su sačuvali svoje vodstvo.

U drugom polufinalu je favorizirani Brazil pobijedio Kostariku s minimalnih 1:0. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Alen Kardec u 67. minuti utakmice, slomivši tako čvrst otpor Kostarikanaca, koji nisu željeli ponoviti težak poraz iz prve faze natjecanja. Kardec je ovoga ljeta bio na meti Hajduka, ali karijeru nastavio u Internacionalu iz Porto Alegrea.

Finale je na rasporedu u petak u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!