Nogomet

"Iker Casillas je nesavladiv"

Borna Rupnik • četvrtak, 15.10.2009.
"Iker Casillas je nesavladiv"
Foto: EPA

Ćiro Blažević i njegova Bosna i Hercegovina poraženi su u srijedu u Zenici od Španjolske (2:5), no to nije utjecalo na njihov plasman u doigravanje. Osim toga, igrali su protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi s nesavladivim golmanom, tvrdi izbornik susjedne nam države...

Bosna i Hercegovina ključan je dio posla odradila u subotu u Estoniji. Pobjedom (2:0) osvojili su drugo mjesto u skupini te je dvoboj protiv europskih prvaka bio revijalnog tona. Španjolci su promarširali Zenicom, a Miroslav Blažević nije štedio komplimente.

"Španjolska je najbolja momčad koja je ikada igrala u Bosni i Hercegovini. Štoviše, oni su jedna od najboljih momčadi na svijetu. Ta se skupina nogometaša ističe timskim radom, a ako im to spriječite, mogu pružiti sjajne pojedinačne predstave", izjavio je trener svih trenera poslije susreta.

No, ne smatra da će im u Južnoafričkoj Republici biti lako: "Španjolska mi se najviše sviđa među europskim sastavima, ali želite li osvojiti Svjetsko prvenstvo sve se mora savršeno poklopiti. Ne smijete griješiti i morate imati i malo sreće".

Posebno je naglasio ulogu Ikera Casillasa, vratara španjolske reprezentacije i madridskog Reala. "Razina njegovih igara me iznenađuje. On je vratar koji može donijeti pobjedu u mnogim utakmicama. Čak i kada Španjolska izgleda savladivo, on je i dalje nesavladiv", zaključio je Blažević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.Video
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!