Nogomet

Šibenik remizirao s trećeligašem

Ivana Jurica • četvrtak, 15.10.2009.
Šibenik remizirao s trećeligašem
Foto: Sandro Donda

Nakon nešto duže vremena nogometaši Šibenika odigrali su prijateljsku utakmicu u tijeku tjedna. Prije nedjeljnog susreta u Splitu trener Karačić priliku je pružio svi igračima koje trenutno ima na raspolaganju. Igralo se u Benkovcu s trećeligašem Velebitom, a završilo je neodlučeno, 2:2.

Susreta su bili pošteđeni tek Zec, Bulat i Zoričić koji nisu niti doputovali u Benkovac, te Duro koji je odradio lakši trening prije utakmice. Karačić je iskombinirao dvije momčadi, pa su svi odigrali po 45 minuta. Izuzetak je tek Hrvoje Spahija koji je odradio cijelu utakmicu.

U prvom dijelu Karačić je na teren poslao standardnu obrambenu četvorku, Jurčević, Vidić, Budiša, Medvid, vrlo ofenzivnu veznu liniju - Spahija, Bloudek, Božić, Jakoliš, te napadački dvojac DajićKulačić, a na golu je bio Blažević. I već u prvoj minuti utakmici morao je u mrežu po loptu. Obrana nije najbolja reagirala, a napadač domaćih, iskusni Dado Klapan, takvu priliku ne propušta realizirati. Nakon 13 minuta igre Šibenčani su prvi put zaprijetili. Pucao je Dajić iskosa sa desne strane, ali domaći se vratar nije dao iznenaditi.

Poslije uvodnog dijela utakmice Narančasti su preuzeli inicijativu, a rezultiralo je to novom prilikom u 30. minuti. Medvid je asistirao Kulačiću koji prsima odlično prima loptu, gađa suprotnu stranu gola, ali lopta prolazi milimetrima pored stative. Dvije minute kasnije ipak izjednačenje. Pogriješio je domaći vratar, loptu je uzeo Kulačić koji asistira kolegi u napadu, ali on komplicira i odlična prilika odlazi u nepovrat. Ipak, Dajić se samo 15-ak sekundi kasnije upisao u strijelce nakon centaršuta Jakoliša s desne strane.

Četiri minute nakon izjednačenja Velebit je ponovno došao do prednosti. Izravno iz slobodnog udarca sa otprilike 18 metara pogodio je Benić, precizno je naciljao pored živog zida. Do kraja poluvremena Narančasti su zaprijetili preko Bloudeka i Kulačića, ali rezultat se nije promijenio.

U nastavku trener Šibenika na teren je poslao, osim već spomenutog Spahije, novu postavu: Slavica na bio na golu, Karadža i Radeljić zaigrali su na stoperskim pozicijama, Spahija na desnom i Elez na lijevom boku, u vezi Husmani, Ademi, Bačelić-Grgić i Alispahić, te napadači Fuštar i Makarin.

I domaći trener na teren je poslao nove igrače. Na prvu ozbiljniju priliku čekalo se do 70. minute. Kombinirali su napadi Šibenika, ali udarac Fuštara glavom nije završio tamo gdje je trebao. Najviše uzbuđenja dogodilo se u posljednjih desetak minuta utakmice. Domaći trećeligaš šest minuta prije kraja imao je priliku za potvrdu pobjedu nad prvoligašem sa Šubićevca. Karadža je skrivio kazneni udarac, ali udarac Ante Jurjevića, nekadašnjeg prvotimca Zadra, odlično je obranio Hrvoje Slavica.

Kazna za promašaj Benkovčane je stigla vrlo brzo. Fuštar je asistirao Makarinu koji rutinirano pogađa za 2:2. Pritisli su Šibenčani nakon toga tražeći novi gol. Bili su blizu samo minutu kasnije kad je Makarin asistirao Fuštaru koji još jednom pokušava glavom, ali i ovog puta gađa pored gola. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Ostalo je tako 2:2, a igra koju je njegova momčad prikazala zasigurno nije mogla zadovoljiti trenera Karačića. Za nedjeljno gostovanje na Poljudu puno će toga trebati popraviti.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!