Nogomet

"Kriva je sreća"

Goran Markuš • četvrtak, 15.10.2009.
"Kriva je sreća"
Foto: Sandro Donda

Nakon što smo pobjedom okončali ciklus kvalifikacija za SP u Južnoafričkoj Republici upravni stožer i igrači vratili su se u domovinu ne bi li skupili glave i što je prije moguće odlučili što i kako dalje. Međutim, za sada priče ostaju nepromijenjene, a za dublje analize ipak ćemo se morati strpjeti još koji dan...

Očekivano, niti nakon povratka u Hrvatsku izbornik nogometne reprezentacije, Slaven Bilić nije promijenio priču: "Glavni razlog što se nismo kvalificirali je peh i nedostatak sreće. Da me ne biste krivo shvatili, naravno, dio krivnje pada i na nas, no sreća je ta koja je ovog puta presudila."

Bilić se ukratko osvrnuo i na posljednji kvalifikacijski ogled sa Kazahstanom: "Igrači su igrali za Hrvatsku. Uistinu su pobjedom htjeli zaključiti ovaj ciklus jer upravo je to najbolji odgovor na sve kritike. Moram priznati da boli slika koju o nama posljednje vrijeme prezentiraju mediji. Ispada da smo razularena horda koja tri i pol godine nije radila ništa, no iza nas su odlični rezultati, statistika i postoci koji opovrgavaju sve takve navode. Nažalost, ovog puta to nije bilo dostatno."

Svoj kratki osvrt na čitave kvalifikacije dao je i Robert Kovač: "Nema se više što dodati. Isključivi nedostatak sreće stajao nas je Svjetskog prvenstva nakon što mi praktički nismo napravili niti jedan veliki kiks. Engleska je naprosto bila bolja, a Ukrajinu nismo svladali isključivo zbog nedostatka sreće."

Za kraj izbornik Bilić nakratko se osvrnuo i na sjajan uspjeh mladih reprezentativaca: "Za razliku od nas Srbi imaju konstantu nastupa na natjecanjima sa mlađim kategorijama i zato je to vrlo velika stvar za nas. Iako je cijeli sistem natjecanja lutrija i ništa ne garantira posljednji rezultati su ohrabrujući i sad imamo sasvim realne šanse za plasman na Europsko prvenstvo."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!