Nogomet

Beckham poput Baracka Obame

Maja Giljanović • četvrtak, 15.10.2009.
Beckham poput Baracka Obame
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

(Iz Londona Maja Giljanović) Engleski su mediji manje prostora posvetili predstavi reprezentacije protiv Bjelorusije, a tonu su tinte prolili o nastupu Davida Beckhama. Becks je proglašen igračem utakmice što je izazvalo buru protesta bardova engleskog pera, a iznenadilo je i izbornika Fabija Capella.

Fabio Capello je bivšeg engleskog kapetana Davida Beckhama prvih 57 minuta posljednje kvalifikacijske utakmice protiv Bjelorusije ostavio na klupi za pričuve, ubacio ga na opće oduševljenje 76.897 navijača u igru umjesto Aarona Lennona u 58., a bijela je 17-ica u oko 35 minuta koliko je provela na travnjaku Wembleyja proglašena "igračem utakmice".

Službeni izbor ostavio je Engleze u čudu. Stan Collymore bio je posebno žestok: "Muka mi je. Čovjek je efektivno igrao niti 20 minuta, dotaknuo je loptu najviše šest puta. OK, sudjelovao je u akciji kod gola Wright-Phillipsa, pogodio je stativu, ali da je bio najbolji na terenu, e pa nije. Moj bi izbor bio Crouch, bio je stalna prijetnja, otvarao je prostor, dao dva gola, što bi više trebao učiniti? Tko je za Boga miloga Beckhama proglasio igračem utakmice? Tko je da je, čudan mu je smisao za humor".

Vezane vijesti

"Šaljivdžija" je Steve Bruce, trener Sunderlanda i Beckhamov bivši suigrač u Manchesteru: "Steve Bruce? Nevjerojatno. Mislio sam da je ozbiljniji čovjek. Jedan Milner je odigrao bolje od Beckhama, zbog čega njega nije proglasio igračem utakmice, bilo bi zasluženije".

"Ovo je tek još jedan dokaz kakva smo nacija. Oduševljeni smo Beckhamom jer je oženio 'Spice Girl', zamislite jednu Posh, živi u Hollywoodu, oblači sarong, itd., itd. Lakrdija! Apsolutna lakrdija!", poentirao je Collymore.

Proglašenje Beckhama igračem utakmice i Capella je ostavilo u čudu: "Jesam, iznenađen sam. Pomislio sam: David je naš Barack Obama koji je dobio Nobela za mir nakon samo osam mjeseci predsjednikovanja", a sam Beckham koji je protiv Bjelorusije odigrao svoju 115. utakmicu u nacionalnom dresu je izjavio: "Ne znam čime sam to zaslužio. Hvala Brucie, mora da sam bio dobar prema njemu sve one godine koje smo proveli zajedno".

Bruce je svoj izbor obrazložio: "Puca od želje da se dokaže i izbori mjesto među 23 putnika u Južnoafričku Republiku i svojim je ulaskom u igru cijelu utakmicu podigao na višu razinu. Crouch? Svjestan sam da je postigao dva gola, nisam slijep, ali nisam njega mogao proglasiti najboljim: čovjek me je ljetos odbio i potpisao za Tottenham".

Capello inzistira da odluku o putnicima na SP još nije donio i da će svi - 55 je igrača isprobao otkad je preuzeo Englesku - dobiti šansu pokazati što mogu i izboriti svoje mjesto. Mediji ipak kalkuliraju: 23 igrača od kojih se sljedećeg ljeta očekuje naslov svjetskih prvaka bit će David James, Robert Green i Ben Foster, John Terry, Rio Ferdinand, Ashley Cole, Wes Brown, Matthew Upson i Kieran Gibbs, Steven Gerrard, Frank Lampard, Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Lennon i Beckham te Wayne Rooney, Emile Heskey, Jermain Defoe, Theo Walcott, Carlton Cole i Michael Owen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!