Nogomet

"Nisam požalio odabir Hrvatske"

Borna Rupnik • petak, 16.10.2009.
"Nisam požalio odabir Hrvatske"
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Rakitić i Mladen Petrić Svjetsko će prvenstvo gledati na televiziji, a posebnim će zanimanjem sigurno pratiti nastupe Švicarske, zemlje koja je obilježila njihov nogometni razvoj...

Hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Mladen Petrić prve su nogometne korake napravili u Švicarskoj te su ih tamošnja nogometna tijela željela u svojoj reprezentaciji. No, obojica su odlučili braniti hrvatske boje.

Usprkos tome što je Švicarska osigurala mjesto pod južnoafričkim reflektorima, a Hrvatska ostala izvan svjetske smotre, Ivan Rakitić tvrdi da se ne bi predomislio: "Naravno da bih volio igrati na Svjetskom prvenstvu, no nisam požalio zbog svog odabira".

"Osim toga, dijelom se još uvijek osjećam kao Švicarac i tamo imam mnogo prijatelja", rekao je Rakitić radujući se švicarskom uspjehu. Ipak, neki se u Švicarskoj nisu slagali s njegovom odlukom te je dobivao neugodne poruke i prijetnje.

"Mogu shvatiti da se ljudi sada žele naslađivati", kaže naš reprezentativni veznjak i igrač njemačkog Schalkea koji je svojedobno nosio dres mladih švicarskih reprezentacija.

Međutim, za 21-godišnjeg Rakitića sigurno će biti još prilika da se okuša na najvećem nogometnom događaju na svijetu, dok Mladenu Petriću vjerojatno posljednju priliku predstavljaju kvalifikacije za odlazak u Brazil 2014. godine.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!