Ostali sportovi

Mladost Iskon pobijedila talijanski Sandnatese

Sportnet • nedjelja, 18.10.2009.
Mladost Iskon pobijedila talijanski Sandnatese

Stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona ostvarile su veliku pobjedu u trećem kolu Lige prvakinja. Mladostašice su u subotu navečer nadigrale talijanske doprvakinje Sandonatese.

Trener Mladost Iskona Krešo Kovač najavio je kako bi bilo povoljno da se u prvom susretu sastanu Park Mi Young i Elizabeta Samara, a zatim Tamara Boroš i Huajun Jiang, jer bi na taj način Mladost lakše došla do bodova. Otprilike tako je i bilo, postava je išla na ruku Mladostašicama, u prvom susretu se jesu sastale Park i Samara, no, za presudan bod se nije pobrinula Tamara Boroš nego Mirela Đurak.

Park je protiv Samare odigrala solidan meč i sa 3:1 ostvarila prvi bod za Mladost, no, nakon toga je Huajun Jiang preko Tamare Boroš lako donijela izjednačenje Talijankama. Malo tko je računao da će Mirela Đurak ostvariti ključnu pobjedu. Iako nitko ne sumnja u Mirelin talent i mogućnosti, ipak Mireli je ovo tek druga sezona u Ligi prvakinja, te je 285. igračica svijeta. S druge strane, Laura Negrisoli je najbolja igračica talijanske rang-liste i 120. je igračica svijeta. No, pozicija na rang-listi ovaj put očito nije bila presudna. Mirela je odigrala odličan meč, nakon nešto slabijeg prvog seta (9:11) se "probudila" i na kraju sa 3:2 došla do pobjede, te odvela Mladost Iskon do vodstva (2:1). U četvrtom je pak susretu Park Mi Young ostvarila relativno laku pobjedu nad Huajun Jiang.

"Moram naglasiti da nas je Đurak vratila u meč i stvorila pritisak. Jer Park još nikada nije dobila Huajun, te je uz to njihov posljednji susret sa 4:0 otišao na stranu Huajun. Mirelina pobjeda je bila prekretnica. Uz to bili smo taktički spremni, cijeli tjedan smo se pripremali za ovaj meč i moram zahvaliti trenerima Nevenu Cegnaru, Borisu Baničeku i Alenu Ivančinu, koji su nam pomogli u tome. Ovo je velika pobjeda koja nam otvara mogućnost za prolaz u polufinale", objasnio je trener Mladost Iskona, Krešo Kovač.

Sljedeći susret Mladostašice će igrati 13. studenog kada gostuju kod AG Froschberga.

Rezultat: HASTK Mladost Iskon – Sandonatese 3:1 (Park Mi Young – Samara 3:1, Boroš – Huajun Jiang 0:3, Đurak – Negrisoli 3:2, Park Mi Young – Huajun Jiang 3:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!