Košarka

Dobar start Efesa i Kasuna

Branimir Korać • nedjelja, 18.10.2009.
Dobar start Efesa i Kasuna
Foto: Bruno Blumenschein

Početak sezone za Efes Pilsen i Marija Kasuna bio je onakav kakav su samo mogli poželjeti. Potencijalno neugodno gostovanje kod Mersina apsolvirano je visokom pobjedom. Pobjedom je krenuo i Banvit na svom parketu protiv Erdemira...

Efes Pilsen očekivano uvjerljivo otvorio je novu sezonu. Prvo kolo donijelo im je gostovanje kod Mersina gdje je Efes briljirao i s lakoćom slavio 92:67. Tijekom cijelog susreta Efes je bio dominantan iz minute u minutu povećavajući prednost koja je na kraju stala na plus 25.

Kod pobjednika po 16 poena ubacili su Charles Smith i Preston Shumpert dok je Mario Kasun dodao osam poena i četiri skoka. Kod Mersina Dominic James ubacio je 27 poena, a Inanc Koc dodao je 11 poena i osam skokova.

Banvit je u završnici umalo prokockao dobivenu utakmicu protiv Erdemira. Imao je ugodnih 60:49 da bi dozvolio gostima približavanje na svega tri poena zaostatka, ali u završnici je ipak uspio izvući pobjedu 71:68.

Keith Simmons sa 16 poena i šest skokova te Baris Özcan s 13 poena predvodili su Banvit dok su Ramel Curry s 13 i Adam Funk s 12 poena bili najbolji kod gostiju.

Tursko prvenstvo, prvo kolo:
Mersin - Efes Pilsen 67:92
Banvit - Erdemir 71:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!