Nogomet

"Portugal je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek najbolji"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 19.10.2009.
"Portugal je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek najbolji"
Foto: Sandro Donda

Ćiro Blažević prebacio je lopticu favorita u okršaju BiH i Portugala u dokvalifikacijama za SP na potonje, premda je istaknuo kako favoriti ne pobjeđuju uvijek. Uostalom, nogomet i sport zato i jesu zanimljivi.

Ždrijeb dokvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine reprezentaciji BiH donio je iznimno težak zadatak - Portugal.

Ćiro Blažević s predstavnicima Saveza cijelom je događaju svjedočio izravno, a tom je prilikom kratko i prokomentirao izvlačenje.

"Portugalci su protiv nas favoriti, no poznato je kako ne pobjeđuju uvijek najbolji. Momčad im je prepuna sjajnih, kvalitetnih nogometaša, no BiH ima sve što je potrebno da ih pobijedi. Smatram da se i preko njih možemo kvalificirati na SP."

Njegov kolega na portugalskoj klupi prihvatio je lopticu favorita koju mu je dobacio Ćiro, no svjestan je kako će se za pobjedu morati dobranu namučiti.

"Morat ćemo se dobro pripremiti. BiH je iznimno opasna u napadu i bit će tvrd orah. Sada moramo zaboraviti na ždrijeb i fokusirati se na nadolazeće susrete. Sigurno je da će nam za taj okršaj trebati puno energije, bit će to dva teška susreta."

"Objema utakmicama vladat će velike tenzije, a i veći pritisak bit će na nama. Moramo preuzeti inicijativu i napasti želimo li se kvalificirati na SP. Važno je ostati pozitivan", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!