Ostali sportovi

Samsonov osvojio Svjetski kup

Sportnet • utorak, 20.10.2009.
Samsonov osvojio Svjetski kup

Proteklog vikenda je u Moskvi održan Svjetski kup stolnotenisača. Na SK je nastupilo 19 ponajboljih svjetskih stolnotenisača, a pobjedu je odnio Vladimir Samsonov...

Nakon što je bez problema prošao kvalifikacijsku skupinu, Samsonov je u četvrtfinalu sa 4:1 bio bolji od Ovtcharova, nakon čega je izbacio i drugog igrača svijeta Ma Longa (4:3). Bjelorus je u finalu ponovo odmjerio snage s Chen Qijem.

Naime, Samsonov je i u kvalifikacijskoj skupini igrao s Chen Qijem, te ga je tu pobijedio sa 4:3. Finale mu je donijelo nešto lakši posao, ovaj put je Kinez uhvatio samo jedan set.

Nakon Svjetskog kupa stolnotenisačica, a zatim i stolnotenisača, na redu je ekipni Svjetski kup, koji će se održati od 22. do 25. listopada u austrijskomn Linzu. U konkurenciji stolnotenisača nastupaju: Kina, Koreja, Japan, Hong-Kong, Češka, Njemačka, Rumunjska, Austrija, Brazil, Egipat, Kanada i Australija, dok u konkurenciji stolnotenisačica igraju: Kina, Singapur, Hong Kong, Japan, Mađarska, Austrija, Nizozemska, Rumunjska, SAD, Australija, Venezuela, Egipat.

Što se tiče našeg prvenstva u stolnom tenisu, u srijedu je na rasporedu treće kolo Prve hrvatske lige. Najzanimljiviji susret u konkurenciji stolnotenisača će svakako biti onaj između aktulanog prvaka Hrvatske, GSTK Zagreb i STK Dr. Časl. Obje ekipe su bez problema slavile u prva dva kola domaće lige, dok je na europskoj sceni Zagreb zapeo u drugom krugu ETTU kupa, za razliku od Dr. Časla koji je izborio treći krug.

Kod stolnotenisačica bi edan od zanimljivijih susreta trebao biti onaj između Pule i Bjelovara u kojem će Dina Pervan, Ivanka Bilobrk i Ljiljana Janković ugostiti Andreu Bobetić, Sunčicu Vugrinec i Lorenu Orlić.

Prva liga stolnotenisača, 3. kolo:

Dugo Selo (16.00) Dugo Selo – Pula
Zagreb (17.00) GSTK Zagreb – STK Dr. Časl
Dubrovnik (17.00) Libertas – Vodovod
Zadar (17.00) Donat – Industrogradnja
Split (17.00) Split – FRIM

Prva liga stolnotenisačica, 3. kolo: Pula (17.00) Pula – Bjelovar
Zagreb (17.00) STK Mladost Iskon – Lokomotiva
Duga Resa (17.00) Aquaestil – Marathon
Zagreb (17.00) FRIM – Varaždin
Zagreb (17.00) TIS – HASTK Mladost Iskon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!